Black Friday 2013: Produse reduse pana la 90% - cum trebuie sa se pregateasca clientii

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 07:32
7601 citiri
Black Friday 2013: Produse reduse pana la 90% - cum trebuie sa se pregateasca clientii
Foto: bubblews.com

Multe magazine au anuntat deja la ce produse vor aplica reduceri cu ocazia Black Friday, eveniment care va avea loc pe 29 noiembrie, iar clientii ar trebui sa isi pregateasca strategia din timp.

In acest an, retailerii si-au luat masuri de precautie pentru ca site-urile sa functioneze si in conditii de trafic extrem.

In plus, au pregatit reduceri pana la 90% pentru o gama variata de produse.

Quickmobile.ro va taia preturile la accesorii pentru terminalele mobile, pentru a deschide apetitul romanilor pentru produsele de brand, conform informatiilor transmise Ziare.com.

De asemenea, pentru a evita blocarea site-ului, magazinul online a precizat ca fiecare departament din cadrul companiei a fost analizat si, dupa caz, restructurat pentru a face fata in orice moment unui boom neasteptat.

"Pe partea tehnica, am facut investitii majore in servere noi, datorita cresterii magazinului online din ultimul an. Aditional, avem pregatite servere aditionale in cazul in care va fi nevoie", ne-au comunicat reprezentantii magazinului.

Cel.ro a mentionat pentru Ziare.com ca toate categoriile din site vor fi acoperite, iar reducerile ajung si pana la 90% pentru produsele cuprinse in promotie. Diferenta fata de anul trecut este ca perioada promotiilor se va desfasura intre 22 si 29 noiembrie.

"Avand experienta de anul trecut cand se pare ca am fost luati pe nepregatite, am incercat ca anul acesta sa avem o abordare inginereasca asupra problemei facand numeroase teste si calcule pentru a putea obtine maximul de performanta din hardware-ul decare dispunem. In prima faza am investit in niste servere noi, dar cred ca partea cea mai importanta este optimizarea a tot ce inseamna soft atat ca logica cat si ca resurse consumate, folosind metode noi de a reduce incarcarea serverelor", au dat asigurari reprezentantii magazinului online.

Si evoMAG a comunicat ca va aplica reduceri pentru produsele din stoc, care vor ajunge pana la 70% la electronice si la 90% la ceasuri. In plus, perioada cu promotii incepe de pe 22 noiembrie.

"Pentru anul acesta, am pregatit 3 zile de mega reduceri. Astfel, de vineri pana duminica, in limita stocului disponibil, clientii vor avea acces la reduceri semnificative la aproape toate categoriile de produse. Ne asteptam ca produsele cele mai cautate sa fie, in continuare, laptopurile, smartphone-urile, tabletele si televizoarele. Cat priveste reducerile, acestea vor ajunge pana la 70%. Reduceri mai mari, de pana la 90% vom oferi la ceasuri, unde WatchShop.ro a pregatit o oferta mult mai atragatoare decat cea de anul trecut", a declarat Mihai Patrascu, CEO evoMAG, intr-un comunicat remis Ziare.com.

eMag si Flanco inca nu au dorit sa dezvaluie detaliile despre promotiile pregatite pentru Black Friday.

Insa nu doar magazinele IT au pregatit reduceri de Black Friday. Saxara a precizat pentru Ziare.com ca cele mai importante categorii de produse care vor avea reduceri de pana la 70% sunt piesele de lenjerie intima, gentile de piele si paltoanele, iar pentru a asigura functionalitatea site-ului, ei au apelat la un cloud server, iar clientii vor putea plati cu cardul.

Si magazinul de haine TrendyLook.ro s-a alaturat reducerilor de Black Friday si a marit capacitatea serverului pentru a evita blocarea site-ului.

"Un alt aspect important pe care publicul ar trebui sa cunoasca este acela ca oferim asistenta telefonica non stop, pentru orice informatie, sfat sau sugestie ar dori cumparatorii nostri, ca si faptul ca la absolut toate produsele de pe site dispunem de un stoc pe masura cererilor care vin in avalansa in aceasta perioada. In cele din urma, dar deloc de neglijat: la comenzile peste 200 de lei, transportul este gratuit, firma noastra suportand toate costurile respective", au transmis reprezentantii magazinului pentru Ziare.com.

Ce trebuie sa faca clientii de Black Friday

- sa se aboneze la newsletter

- sa caute din timp produsele

- sa faca cumparaturile imediat dupa ora 00.00

- sa isi creeze un cont pe site-urile respective

- sa viziteze site-urile inainte de a face o achizitie, pentru a vedea numarul produselor la care se aplica reducerile

- sa consulte conditiile in care pot returna achizitiile.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Black Friday reduceri magazine, #Black Friday magazine, #Black Friday promotii, #Black Friday 2013 , #Black Friday