Bucurestenii, fara caldura si apa calda in toiul iernii: Avarie in trei sectoare

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 15:40
18884 citiri
Bucurestenii, fara caldura si apa calda in toiul iernii: Avarie in trei sectoare
Foto: De Banat

Mai multe zone din Bucuresti au ramas, marti, fara apa calda si caldura, RADET anuntand producerea unei avarii la reteaua termica.

Astfel, la aceasta ora, bucurestenii care locuiesc in sectoarele 1, 5 si 6 nu mai au caldura si nici apa calda.

Reprezentantii ELCEN sustin ca situatia va fi remediata pana la ora 19.00, iar RADET va incepe furnizarea energiei termice, astfel incat locuitorii Capitalei vor avea din nou caldura si apa calda pana la ora 21.00.

Zonele afectate de avarie sunt urmatoarele:

Sector 1: Piata Garii, Nicolae Caramfil, Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Banu Manta si strazile adiacente;

Sector 5: 13 Septembrie, Panduri, Izvor Cosbuc, precum si strazile adiacente;

Sector 6: Grozavesti, Timisoara, Dr. Taberei, Pravat, Iuliu Maniu, Apusului, Margelelor, Uverturii si strazile adiacente.

In plus, pentru efectuarea unor lucrari de reparatii la reteaua de termoficare, si unele zone din sectorul 2 vor ramane fara caldura, situatia fiind remediata la ora 24.00.

Distribuitorul RADET a precizat ca avaria a avut loc la CET Grozavesti, iar SC Electrocentrale SA a oprit furnizarea energiei termice de la aceasta centrala catre Regie.

"Din cauza unei avarii survenite la CET Grozavesti, SC Electrocentrale SA a oprit

furnizarea energiei termice de la aceasta centrala catre RADET.

Prin manevre efectuate cu maximum de operativitate de catre echipele RADET, s-a

reusit extinderea zonelor de influenta ale CET Grozavesti din sectorele 5 si 6, prin alimentarea cu energie termica din CET-urile adiacente. Agentul termic se va livra la parametri mai scazuti consumatorilor din sectorul 1, racordati la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica, pana la remedierea avariei.

ELCEN estimeaza ca avaria va fi remediata pana la ora 19.00 in aceasta seara. In

aceste conditii, RADET va actiona prompt pentru revenirea la schema de functionare in regim de iarna (adica va transporta si distribui agentul termic livrat de Electrocentrale prin CET Grozavesti la temperatura normala, de peste 80

de grade Celsius), operatiune care se va finaliza in jurul orei 21.00.

Ne cerem scuze consumatorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat si ii

asiguram ca echipa RADET depune toate eforturile pentru asigurarea confortului termic, in locuintele bucurestenilor", se explica intr-un comunicat al distribuitoului de energie termica.

Caldura mai scumpa pentru Capitala

Incidentul are loc la doar cateva ore dupa ce primarul Capitalei Sorin Oprescu a anuntat ca producatorul de energie electrica si termica ELCEN a marit pretul gigacaloriei cu 10,2% de la 1 ianuarie 2015. Totusi, bucurestenii nu vor plati mai multi bani pentru caldura si apa calda, gratie municipalitatii care va majora subventiile acordate.

Caldura mai scumpa in Bucuresti: Pretul gigacaloriei, majorat cu peste 10%

Mai mult, tara noastra, inclusiv, Bucurestiul, se afla sub incidenta unei informari de ger si intensificari ale vantului, valabila de marti, ora 14.00, pana vineri, ora 10.00.

Ger naprasnic in toata tara, cu temperaturi de pana la minus 25 de grade (Video)

In intervalul mentionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor in toata tara.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#sectore fara caldura, #Bucuresti caldura apa calda, #avarie Bucuresti caldura , #caldura