Bucurestenii stau in frig, RADET ridica din umeri: Nu avem inca solutii pentru Drumul Taberei

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 14:32
4084 citiri
Bucurestenii stau in frig, RADET ridica din umeri: Nu avem inca solutii pentru Drumul Taberei
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful RADET, compania care se ocupa cu distributia energiei termice in Bucuresti, a recunoscut, marti, ca inca nu a gasit solutii la problemele care au condus la racirea caloriferelor din Drumul Taberei.

Odata cu venirea gerului, au inceput si problemele legate de furnizarea caldurii si apei calde in Capitala.

In weekend, locuitorii din cartierele Drumul Taberei si Militari nu au avut parte de aceste servicii si de data asta nu restantele la intretinere au fost cauza pentru situatia neplacuta.

Locuitorii din doua cartiere din Bucuresti ingheata in locuinte de doua zile: Reactia RADET

In schimb, problema a fost provocata de o defectiune la CET Vest, insa ea nu a fost rezolvata nici pana marti, transmite Realitatea TV. In consecinta, o parte dintre bucuresteni au caloriferele reci de cateva zile.

Drept urmare, primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a cerut explicatii directorului RADET, Valentin Vitalariu, care a pasat vina la producatorul de energie ELCEN.

Intrebat daca agentul termic este furnizat la capacitatea normala, el a raspuns negativ.

"In continuare, ELCEN nu da temperatura solicitata pentru CET Vest si ce este mai grav este ca nu ne da nici debitul cerut. Au facut mici modificari, ieri, ca urmare a informatiilor aparute in presa, insa acestea nu au fost suficiente. Noi (RADET - n.red.) am reusit sa facem totusi ceva, anume am restrans aria in care furnizam de la CET Vest. Am imbunatatit situatia din Militari, insa pentru Drumul Taberei nu avem deocamdata o solutie", a explicat Valentin Vitalariu, potrivit postului de televiziune citat.

Ce au comunicat luni reprezentantii RADET

Reprezentantii RADET au comunicat, luni, care e situatia din cele doua cartiere bucurestene.

"Din cauza parametrilor scazuti ai agentului termic livrat de S.C. Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), din CET VEST, furnizarea incalzirii si a apei calde de consum catre mai multe blocuri din sectorul 6 al Capitalei, s-a efectuat cu dificultate", au transmis reprezentantii RADET.

Acestia sustin ca au comandat la ELCEN-CET VEST ca temperatura agentului termic sa fie de 103 grade Celsius, la un debit de 4.200 t/h, insa agentul termic a fost livrat cu o temperatura de 93-96 de grade si un debit de 3.400 t/h.

Zonele afectate au fost:

  • Cartierul Drumul Taberei, in perimetrul strazilor: Vasile Milea, Timisoara, Sibiu, 1 Mai, Brasov;
  • Cartierul Militari, in perimetrul strazilor: Iuliu Maniu, Virtutii, Veteranilor, Politehnicii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#caldura calorifer Drumul Taberei, #caldura calorifere Bucuresti, #caldura calorifer Bucuresti , #caldura