Locuitorii din doua cartiere din Bucuresti ingheata in locuinte de doua zile: Reactia RADET

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 18:10
5183 citiri
Locuitorii din doua cartiere din Bucuresti ingheata in locuinte de doua zile: Reactia RADET
Foto: Arhiva Ziare.com

Locuitorii cartierelor bucurestene Drumul Taberei si Militari au ramas de duminica fara apa calda si caldura, insa RADET nu a reusit sa rezolve problema pana luni seara.

Mai multe persoane care au domiciliu in aceste zone au semnalat ca desi blocurile nu au restante la intretinere, caloriferele lor au ramas reci, cu toate ca temperatura de afara a scazut sub zero grade Celsius.

"Exista o informare / motivare primita de la RADET prin care se anunta intreruperea furnizarii energiei termice in sectorul 6, pe Bulevardul Iuliu Maniu? Sunt aproape 12 ore de cand nu avem caldura in, poate, cea mai friguroasa perioada de pana acum din aceasta iarna", a semnalat, luni dimineata, o telespectatoare a postului de televiziune Digi 24.

De asemenea, o alta persoana a mentionat ca cei din cartierul Drumul Taberei au inghetat in locuinte, iar RADET a pasat vina la ELCEN.

Reactia Regiei a venit abia luni dupa-amiaza, printr-un comunicat postat pe site.

Avarie majora la RADET: Sute de blocuri din Bucuresti, fara apa calda si caldura

"Din cauza parametrilor scazuti ai agentului termic livrat de S.C. Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), din CET VEST, furnizarea incalzirii si a apei calde de consum catre mai multe blocuri din sectorul 6 al Capitalei, s-a efectuat cu dificultate", au transmis reprezentantii RADET.

Acestia sustin ca au comandat la ELCEN-CET VEST ca temperatura agentului termic sa fie de 103 grade Celsius, la un debit de 4.200 t/h, insa agentul termic a fost livrat cu o temperatura de 93-96 de grade si un debit de 3.400 t/h.

Scapa bucurestenii de amenintarile cu oprirea caldurii? Decizia luata in legatura cu RADET (Video)

RADET arata ca zonele afectate au fost:

  • Cartierul Drumul Taberei, in perimetrul strazilor: Vasile Milea, Timisoara, Sibiu, 1 Mai, Brasov;
  • Cartierul Militari, in perimetrul strazilor: Iuliu Maniu, Virtutii, Veteranilor, Politehnicii.

"Ne cerem scuze consumatorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat si ii asiguram ca vom depune toate eforturile pentru a remedia in cel mai scurt timp aceasta situatie, prin efectuarea de manevre specifice sistemului de termoficare", au mai precizat reprezentantii companiei, fara a da asigurari ca locuitorii zonelor afectate nu vor mai dormi in frig si in aceasta noapte.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#caldura Drumul Taberei, #caldura Militar, #Radet caldura calorifere , #caldura