Saga continua: Cartierul din Bucuresti unde o noua avarie lasa peste 100 de blocuri fara caldura

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 14:48
2708 citiri
Saga continua: Cartierul din Bucuresti unde o noua avarie lasa peste 100 de blocuri fara caldura
Foto: Arhiva Ziare.com

Un numar de 110 blocuri din Militari au ramas fara agent termic in urma unei avarii, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Alexandru Ichim.

"A aparut o avarie a RADET in cursul diminetii, in zona Militari. Sunt afectate 110 blocuri", a spus Ichim, intr-o conferinta de presa, precizand ca se intervine pentru remedierea acesteia, arata Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Capitalei, astfel de avarii sunt cauzate de reteaua veche.

Avaria unui cazan a lasat mii de bucuresteni in frig: Ce decizie a luat ELCEN

"Este o retea care este veche si din cauza aceasta apar aceste situatii neprevazute. In cursul zilei de azi (vineri - n.red.) va fi remediata avaria, a aparut in cursul diminetii", a adaugat reprezentantul Municipalitatii.

Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a sustinut, vineri, ca furnizeaza agentul termic la parametri optimi si subliniaza ca RADET este cel raspunzator de distributia agentului termic catre consumatorii casnici din Capitala, potrivit unui comunicat de presa.

"In urma informatiilor aparute recent in presa privind asigurarea agentului termic in unele zone din Capitala, ELCEN doreste sa faca urmatoarele precizari: - din dupa-amiaza zilei de 5 ianuarie a.c., ELCEN furnizeaza agentul termic la parametri optimi conform solicitarilor RADET.

Astfel, potrivit datelor din aceasta dimineata, furnizate de Dispeceratul ELCEN, va informam dupa cum urmeaza: temperatura solicitata de RADET este de 90 grade C pentru CTE Grozavesti, respectiv CTE Progresu; temperatura furnizata de ELCEN pentru CTE Grozavesti este de 95-96 grade C, iar pentru CTE Progresu, temperatura furnizata este de 91-92 grade C; solicitarea de temperatura a RADET pentru CTE Sud este de 93 grade C, iar ELCEN furnizeaza 93-94 grade C; pentru CTE VEST, RADET solicita o temperatura de 92 grade C, iar ELCEN furnizeaza 94 grade C", se arata in comunicat.

A doua avarie intr-o singura saptamana

Este a doua avarie majora care loveste aceasta zona din Bucuresti.

Weekendul trecut, o problema la un cazan al producatorului de energie ELCEN, de la CET Vest, a lasat in frig locuitorii cartierelor Militari si Drumul Taberei.

Seful RADET a explicat, la inceputul saptamanii, ca agentul termic nu este livrat la temperatura solicitata si nici debitul nu e cel normal pentru aceasta perioada.

Bucurestenii, lasati in frig: Ce solutii anunta ministrul Energiei si primarul Capitalei

Problema a fost rezolvata abia marti seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#avarie RADET Militari, #avarie RADET Bucuresti, #calorifere caldura Bucuresti , #caldura