Situatie tragi-comica la RADET: A ramas fara apa calda si caldura. Urmeaza bucurestenii

Duminica, 29 Martie 2015, ora 17:37
4763 citiri
Situatie tragi-comica la RADET: A ramas fara apa calda si caldura. Urmeaza bucurestenii
Foto: Arhiva Ziare.com

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a anuntat ca sediul RADET, furnizorul de apa calda si caldura in Bucuresti, a ramas chiar el fara cele doua elemente indispensabile.

"Am ajuns in situatia tragic-comica in care sediul central al RADET, furnizorul de apa calda si caldura al Capitalei, a ramas chiar fara apa calda si caldura deoarece regia are restante de milioane de lei la gaze. Acesta este doar inceputul. Momentul in care sute de mii de cetateni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apa calda si caldura, desi au facturile platite la zi, este iminent", a informat Cornel Pieptea, duminica, intr-un comunicat de presa transmis Ziare.com.

Promisiunile lui Oprescu pentru al 6-lea mandat: Caldura gratuita pentru bucuresteni

Acest lucru s-a intamplat dupa ce, in urma cu trei saptamani, viceprimarul sustine ca a atras atentia public asupra situatiei extrem de grave in care se afla RADET, "ca urmare a neindeplinirii promisiunii facute in urma cu doi ani de Sorin Oprescu si Victor Ponta privind fuziunea RADET - ELCEN".

"Am trimis oficial o scrisoare premierului si primarului general in care le ceream sa-si respecte promisiunile si sa-si asume responsabilitatile care le revin pentru a nu lasa sute de mii de bucuresteni fara apa calda si caldura si mii de angajati ai RADET pe drumuri, avand in vedere situatia de faliment a regiei", arata acesta in documentul citat.

Bucurestenii, fara caldura si apa calda in toiul iernii: Avarie in trei sectoare

Situatia s-a agravat

Nici Victor Ponta, nici Sorin Oprescu nu au raspuns la scrisoarea transmisa si nu au luat nicio masura, iar, intre timp, situatia s-a agravat, sediul RADET ramanand fara apa calda si caldura.

"De asemenea, nu mai putin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi inchise urgent, intrucat nu respecta conditiile legale de siguranta si securitate. Iar daca la situatia descrisa mai sus adaugam somatiile trimise saptamanal de furnizorii de energie electrica si gaze privind restantele de zeci de milioane de lei si faptul ca RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului in care se afla aceasta regie", a explicat oficialul de la Primaria Capitalei.

Caldura mai scumpa in Bucuresti: Pretul gigacaloriei, majorat cu peste 10% (Video)

El i-a cerut din nou lui Sorin Oprescu sa cheme la discutii conducerile ELCEN, RADET si reprezentantii Guvernului, pentru a gasi o solutie pe termen scurt la aceste probleme, in timp ce premierul si edilul general ar trebui sa lucreze impreuna pentru o rezolvare pe termen lung.

Oprescu: Nu ne casatorim cu o fata mare. ELCEN e trecuta prin ciur (Video)

"Domnilor, bucurestenii nu mai asteapta apa calda si caldura gratuite, asa cum le-ati promis, dar macar fiti responsabili, finalizati fuziunea ELCEN-RADET pentru a asigura bucurestenilor conditii normale de trai!", a conchis viceprimarul.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#RADET fara caldura, #RADET fara apa calda, #caldura Bucuresti , #caldura