Capcanele politei Casco

Joi, 08 Iulie 2010, ora 09:04
4370 citiri
Capcanele politei Casco
Foto: Arhiva

Multi romani cred ca au platit o polita Casco si au masina protejata, insa in realitate se pot trezi ca nu este asigurata in caz de furt, zgariere in parcare sau accidente pe drumuri care nu sunt publice. Cel mai bine este sa stii de la bun inceput ce semnezi si la ce sa te astepti.

"Nu exista o polita Casco standard, care sa acopere si furtul si avariile si vandalismul. Detaliile contractului de asigurare trebuie citite cu mare atentie, pentru ca atunci cand ai probleme cu masina sa nu ai surprize neplacute", spune Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), pentru Gandul.

Anul acesta ofertele s-au schimbat fata de anii trecuti si multe societati au promotii pentru a incerca sa castige cote de piata.

In 2009 la Astra puteai sa iti alegi nivelul fransizei intre 0% si 15% din suma asigurata, insa acum aceasta este o suma fixa, mai exact la primul eveniment rutier, fransiza este de 100 euro, la al doilea este de 150 de euro.

La Omniasig, pentru un Logan nou, polita Casco costa 284 euro pentru avarii si furt.

"La aceasta suma, daca se doreste acoperirea riscurilor de vandalism, costul suplimentar este de 80 de euro, pentru patrunderea apei la motor - 45 de euro, si inca 65 de euro pentru acoperirea riscurilor de evenimente rutiere pe drumuri care nu sunt publice. In plus, fransiza pentru dauna totala este de 10% din suma asigurata, iar cea pentru fiecare eveniment este de 100 euro. In cazul in care clientul doreste o polita fara fransiza, trebuie sa achite in plus 125 de euro", a declarat un reprezentant al Omniasig.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#polita Casco, #capcane polita Casco, #plata polita Casco , #casco