Studiu UE: articolele contrafacute, benefice pentru consumatori

Luni, 30 August 2010, ora 21:36
1975 citiri
Studiu UE: articolele contrafacute, benefice pentru consumatori
Foto: forum.4tuning.ro

Consumatorii beneficiaza de pe urma articolelor contrafacute la preturi extrem de scazute. Chiar daca acestia nu ar plati niciodata pentru articolele originale, marfurile contrafacute promoveaza brandurile.

Cumpararea de marfuri contrafacute este benefica atat pentru cumparatori, cat si pentru firmele ale caror marfuri sunt falsificate, conform unui studiu finantat de Uniunea Europeana si citat de Daily Telegraph.

Profesorul David Wall, coautor al raportului, si consilier de la Londra pe probleme de infractionalitate, sustine ca adevaratul cost pentru industrie, ca urmare a comercializarii falsurilor, a putea fi de o cincime din cifrele de afaceri calculate anterior. "De asemenea, exista dovezi ca falsificatorii ajuta de fapt brandurile, prin cresterea gradului de constientizare de brand", a mai adaugat Wall.

Studiul respinge si ideea ca fenomenul de comercializare a brandurilor de lux contrafacute finanteaza terorismul si crima organizata. In Regatul Unit, autoritatile ii vaneaza pe cei care vandmarfuri contrafacute, nu si pecei care le cumpara. In alte tari insa, turistii care cumpara marfuri contrafacute risca urmarirea penala. In Franta, spre exemplu, amenda maxima pentru achizionarea de articole contrafacute este de 300.000 de euro sau de trei ani de inchisoare.

Potrivit studiului finainat de UE, aproximativ trei milioane de consumatori cumpara in fiecare an marfuri contrafacute ale unor designeri de lux precum Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Burberry sau Gucci. O treime din vanzari este realizata pe Internet.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#brand consumator studiu, #brand fals studiu , #imbracaminte