Cum sa zbori ieftin cand nu ai cursa directa low cost?

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 07:08
5464 citiri
Cum sa zbori ieftin cand nu ai cursa directa low cost?

In Romania opereaza 12 companii low-cost de pe noua aeroporturi. Direct, cu aceste companii, puteti zbura catre un numar relativ mic de tari, doar 12, dar cu transbordare numarul destinatiilor se tripleaza daca optati sa calatoriti cu aceeasi companie pe tot traseul.

Spre exemplu, direct catre Croatia, Danemarca, Finlanda sau Rusia nu zboara niciun operator aerian lowcost, dar exista cel putin 5-6 companii care opereaza in Romania si cu care puteti ajunge in oricare din aceste destinatii.

In Rusia puteti ajunge cu Air Berlin, Brussels Airlines, German Wings, Meridiana, Vueling si Wind Jet. La Sankt Petersburg puteti calatori cu escala la Barcelona, Koln sau Bologna. Prin Barcelona, pretul unui bilet Bucuresti-Sankt Petersburg, tur-retur, cu Vueling, se invarte in jurul sumei de 500 de euro, in vreme ce la Wind Jet biletele costa 600 de euro dus-intors.

De la Bucuresti la Moscova se poate ajunge cu o companie low-cost prin Barcelona, Berlin, Stuttgart, Koln, Bruxelles sau Viena. Prin Koln preturile pleaca de la 360 de euro, in timp ce prin Bruxelles costa cel putin 400 de euro.

In Finlanda, la Helsinki, se poate calatori cu Aer Lingus, cu legatura in Dublin, si Brussels Airlines, cu legatura in capitala Belgiei. Compania low-cost care opereaza cele mai multe zboruri catre Helsinki este Blue 1, ale carei curse pleaca din Barcelona, Nisa, Roma, Milano sau Bruxelles. Catre oricare din aceste destinatii gasiti bilete la Vueling, Blue Air, Wizz Air sau Easy Jet, la preturi de la 40 de euro dus-intors. Pe relatia Milano - Helsinki pretul biletelor pleca de la 200 de euro dus-intors, in timp ce pe ruta Nisa-Helsinki biletele dus intors, pentru o singura persoana, costa cel putin 350 de euro.

Catre Stockholm exista legaturi la aceeasi companie in Germania (Germanwings), Austria (Air Berlin), Belgia (Brussels Airlines) si Italia (Easy Jet). Daca se zboara cu doua companii diferite, atunci se poate face escala si la Paris, Dublin si Londra - de unde se poate calatori mai departe cu Ryanair.

Prin Paris, pretul unei calatorii dus-intors de la Bucuresti la Stockholm, in functie de compania cu care se pleaca din Romania, porneste de la 100 de euro.

Daca nu vreti sa calatoriti atat de departe, trebuie sa stiti ca in Serbia, la Belgrad, se poate ajunge cu Air Berlin, German Wings si Wizz Air. Escala se poate face la Viena, daca calatoriti cu Air Berlin, la Stuttgart, Berlin, Koln sau Leipzig daca preferati Germanwings sau, daca alegeti Wizz Air, la Londra sau Dortmund.

Pe relatia Bucuresti - Viena, pretul biletelor variaza, la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie, intre 37 si 147 de euro cu toate taxele incluse, iar la retur intre 46 si 73 de euro cu tot cu taxe. In acelasi interval, de la Viena la Belgrad si retur se pot procura bilete la preturi cuprinse intre 39,95 euro si 59,95. Astfel, in functie de data calatoriei, puteti ajunge de la Bucuresti la Belgrad, via Viena, la preturi incepand cu 162,9 euro de persoana.

In Kosovo, la Pristina, puteti ajunge cu Germanwings via Stuttgart sau Koln, contra sumei de 410 euro dus-intors, cu toate taxele incluse.

Daca doriti sa calatoriti inafara Europei trebuie sa stiti ca spre India, Camerun si Congo puteti zbura cu Brussels Airlines, iar spre Africa de Sud, Cuba sau Mexic cu Air Berlin.

In tarile arabe, incepand cu Arabia Saudita sau Oman si terminand cu Pakistan sau Iordania se poate ajunge cu Air Arabia (cu legaturi in Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda sau Spania), Jazeera Airways (cu legaturi in Egipt si Turcia) sau cu Nas Air, care are legaturi cu Europa in Egipt.

Toate preturile de mai sus sunt orientative si sunt calculate in functie de cele mai ieftine bilete disponibile la fiecare operator aerian in parte in perioada 20 iunie-20 iulie.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#companii lowcost, #zboruri lowcost, #lowcost Rusia, #lowcost Suedia, #lowcost Asia , #low cost