Seful Air France - KLM ameninta pilotii: Vom crea o companie sora a Transavia

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 19:04
2549 citiri
Seful Air France - KLM ameninta pilotii: Vom crea o companie sora a Transavia

Presedintele director al Air France - KLM, Alexandre de Juniac, i-a amenintat pe piloti ca va crea o companie sora a Transavia, daca ei vor refuza sa semneze acordul cu conducerea.

In cazul in care pilotii celor doua companii aeriene europene vor refuza sa semneze propunerile conducerii, "vom crea o companie sora a Transavia, Transavia Developpement, in Franta, pentru a ne dezvolta in activitatea low-cost, cu noi avioane care vor sosi in lunile urmatoare", a declarat Alexandre de Juniac, citat de Le Point.

Turbulente la Air France: Pilotii se intorc la munca

Potrivit acestuia, piata low-cost este "singura piata in crestere" din sectorul aviatiei.

"In Europa, low-cost reprezinta astazi aproape 50 la suta din trafic. Pe segmentul preturilor mici cu un serviciu de calitate, Transavia poate deveni unul dintre granzii Europei", a mai afirmat Alexandre de Juniac.

Greva pilotilor a costat aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit presedintelui director general al Air France - KLM.

Greva la Air France: 3 din 5 zboruri, anulate. Calatorii, sfatuiti sa isi schimbe biletele

"Greva ne-a costat 20 de milioane de euro pe zi, la care se adauga compensari, achizitii de bilete uneori la preturi mari de la alte companii pentru a transporta pasagerii nostri, precum si impactul asupra rezervarilor din saptamanile urmatoare", a mai spus Alexandre de Juniac.

Acesta a adaugat ca, din cauza grevei, companiile au pierdut un an, dar ca Air France va continua "sa investeasca masiv".

Pilotii Air France au fost in greva in perioada 15-28 septembrie, in semn de protest fata de aparitia filialei low-cost, Transavia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#greva air france, #greva piloti KLM, #greva piloti Transavia , #low cost