Care este cel mai vizitat loc din lume

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 23:54
3523 citiri
Care este cel mai vizitat loc din lume
Foto: DailyMail

Evenimente precum nasterea printului George sau triumful lui Andy Murray la Wimbledon au atras aproape 4,9 milioane de turisti straini in Londra in perioada iulie-septembrie din 2013.

Per ansamblul intregului an, numarul turistilor ar fi ajuns la un nou record, conform jucatorilor din industrie, transformand capitala britanica in cea mai populara destinatie din lume, scrie Daily Mail.

Conform datelor oficiale ale Biroului National de Statistica, numarul turistilor a fost de 12,8 milioane in primele noua luni ale anului trecut, ceea ce reprezinta o crestere de 12% comparativ cu 2012.

Strainii au cheltuit 3,37 de miliarde de lire sterline, suma care a inclus diverse cumparaturi, cazarea la hotel, nota de plata la restaurant si costurile asociate vizitarii obiectivelor turistice in timpul verii, cu 5% mai mult fata de anul trecut.

Saltul din perioada verii ar putea aduce datele anuale din turism pentru 2013 la nivelul record de 16 milioane de turisti. Londra ar deveni, astfel, cel mai vizitat oras din lume, depasind alte atractii turistice importante precum Paris, Bangkok si New York.

Primarul Boris Johnson este mandru de orasul sau.

"Cu atat de multe muzee fascinante, cu cele mai bune scene de teatru din lume, cu mai mult spatiu verde decat in orice alta capitala europeana, cu numeroase locuri de top pentru practicarea sporturilor, cu o rata a criminalitatii scazuta si multe altele, nu este de mirare ca oameni din toata lumea vin la Londra in numar record", a spus acesta.

Datele impresionante din turism au fost anuntate cu ocazia lansarii de catre London and Partners, organizatia de promovare a orasului, a unei serii de videoclipuri prin care este dezvaluita o latura mai personala a metropolei.

Londonezi faimosi, de la Boris Johnson la cunoscutul bucatar Gordon Ramsay, actrita Joanna Lumley si modelul Twiggy, vorbesc despre motivele pentru care Londra este speciala pentru ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Londra cel mai vizitat loc, #Londra numar record turisti, #atractii turistice , #oferte turism