Cat costa un sejur la schi in statiunile montane din strainatate?

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 07:22
5070 citiri
Cat costa un sejur la schi in statiunile montane din strainatate?

Cum Sarbatorile de Iarna se apropie cu pasi repezi, agentiile de turism se grabesc sa faca oferte de sejururi la schi, in statiunile montane din afara tarii.

Ofertele variaza de la cateva sute de euro si ajung pana la 1.000 de euro pentru statiuni cu renume in domeniu, fiind adecvate atat pentru buzunarele romanilor cu dare de mana, cat si pentru cei care strang bani tot anul pentru o astfel de vacanta.

Tarile care atrag cei mai multi turisti, inclusiv romani, sunt de departe Austria si Elvetia, dar oferte destul de atractive vin si din Franta, Italia si Bulgaria.

Faptul ca Austria este destinatia preferata a schiorilor nu este o noutate, insa pana nu mergi acolo nu ai de unde sa intelegi de unde aceasta afinitate. Raspunsul sta in fapul ca aceasta tara are partii de calitate excelenta, versante inzapezite, servicii ireprosabile, preturi comparabile sau mai mici decat in Romania si instalatii de cablu ultramoderne.

Una din statiunile austriece care atrage multi turisti este Pertisau, asezata la 940 m inaltime, inconjurata de munti, partii de schi si de un lac. Romanii care vor sa petreaca un sejur aici trebuie sa plateasca preturi intre 500 si 1.000 de euro. De exemplu, un sejur la Hotel Strand Entner, de 4 stele, pentru 8 zile, costa 534 euro de persoana camera dubla si 681 de euro camera single, in perioada 19-26 decembrie. In perioada 27 decembrie- 1 ianuarie, acelasi sejur costa 896 de euro, camera single, si 749 de euro, camera dubla. Preturile nu includ transportul, potrivit ofertei prezentate de infoturism.ro.

Hotelul este amplasat chiar pe malul lacului, la 500 de m de instalatia de cablu Karwendel si detine crama tiroleza, bar, restaurant, cafenea, parcare, wellness cu piscina, sezlonguri incalzite, sauna tiroleza, biosauna, baie de aburi, grota de gheata, paturi cu apa incalzita, zona de relaxare si bar de ceaiuri.

In aceeasi statiune, un sejur la Hotel G'sund & vital, tot de 4 stele, costa 697 de euro, camera single si 648 de euro, camera dubla, in perioada 19-26 decembrie. Pana pe 2 ianuarie, preturile sunt ceva mai mari, 763 de euro, camera single si 714 de euro, camera dubla.

Tot in Austria, in topul preferintelor se afla si statiunea Kaprun, care este situata in regiunea Pinzgau, landul Salzburg, Austria, la aproximativ 100 km sud de orasul Salzburg. In timpul sezonului de iarna schiorii gasesc conditii perfecte pentru practicarea schiului: 130 de km de teren schiabil cu partii variate si instalatii de cablu pentru transport. 82% dintre partiile da schi sunt dedicate incepatorilor si celor de nivel mediu, iar pentru experti sunt indicate pistele de pe Kitzsteinhorn si de sub piscuri.

Aici, un sejur de 8 zile la Hotel Zur Muehle de 4 stele, in perioada 26 decembrie - 2 ianuarie costa 210 euro de persoana, camera dubla, fara masa. Hotelul se afla la 1 km de centrul statiunii si 5 km de ghetarul Kitzsteinhorn, insa exista schi bus in fata hotelului.

Tot un sejur de 8 zile, dar la la Hotel Pension Alpenrose, de 3 stele, costa 322 de euro, in perioada 18-25 decembrie. Pentu acesti bani puteti beneficia de camera dubla cu mic dejun inclus, sauna, baie cu aburi. Hotelul se afla in centru statiunii Kaprun, la 100 m de piscina publica interioara Optimum si la 20 m de cele mai apropriate magazine.

Pe langa Austria, Elvetia este o tara care devine tot mai populara printre practicantii de schi din Romania. Atuurile statiunilor elvetiene sunt conditiile bune de cazare, partiile bine concepute si numeroasele instalatii de transport pe cablu. Pe langa schi, aici va puteti bucura de centrele de spa pe care le puteti gasi in orice regiune din Elvetia.

Grindelwald este o statiune montana situata la o altitudine de peste 1.000 m si este una din cele mai indragite destinatii pentru schi din Elvetia. Aici, un sejur la Hotel Jungfrau Lodge de 3 stele, timp de 8 zile, costa 424 euro, iar transportul nu este inclus. Un sejur de o saptamana la hotel Eigerblick, de 3 stele, costa 470 de euro, demipensiune inclusa, si 706 de euro cu mic dejun inclus. Preturile nu includ insa transportul.

Elvetia se poate mandri si cu statiunea Wengen, ce este situata la baza varfurilor Eiger, Monch si Jungfrau si care este renumita si pentru partia Lauberhorn - locul de desfasurare al Cupei mondiale de schi alpin (World Cup for Alpine Skiing). Un sejur de 8 zile aici, la Hotelul de 3 stele Silberhorn costa, in perioada 18-25 decembrie, 721 de euro, camera single, si 651 de euro, camera dubla, iar in perioada 25 decembrie - 1 ianuarie, 1.079 de euro, respectiv 1.009 de euro. Aici puteti beneficia de restaurant, salon, cafenea, baie cu aburi, bar, sauna, jacuzzi, sala de fitness, solar.

Franta si Italia, schi in spirit latin

Alpii reprezinta pentru europeni locul de bastina al sporturilor de iarna, iar Franta profita din plin de acest lucru. Orasele din Alpii francezi propun romanilor, pe langa schi, si multa distractie si multe monumente culturale. Aici puteti gasi si cazare in apartamente bine amenajate.

Regiunea de schi Deux Alpes nu este numai un domeniu schiabil foarte mare si cu partii si instalatii de transport pe cablu performante, ci ofera turistilor si posibiliatea de a schia pe ghetarul La Graves, avand acces direct la el. Un sejur de 8 zile la Hotel Residence le Flocon d'Or, de 3 stele, costa 169 de euro, fara masa, in perioada 27 noiembrie-4 decembrie. Hotelul este situat in afara Les 2 Alpes, direct la partii si arhitectura sa este cea a unui castel modern.

Domeniul schiabil Evasion de Mont Blanc este o destinatie ideala pentru cei care iubesc iernile nu foarte reci si insorite. Cu toate acestea, aici se gasesc varfuri peste 2000 m, asa ca aici zapada este din belsug, iar in zonele mai joase se intervine cu tunurile de zapada. Un sejur la Hotel Croix Blanche de 3 stele, de 7 zile, costa de la 416 euro.

Pretul, pe sejur, de persoana, in tip camera cu mic dejun inclus, este in perioada 19-26 decembrie 620 de euro, camera single, si 416 euro, camera dubla, iar in perioasa 26 decembrie-2 ianuarie 518 euro, respectiv 713 euro.

Hotelul este construit in anul 1793 si este localizat in centrul orasului, la 500 m pana la instalatia de transport pe cablu (schi bus opreste la 50m).Tot in aceast domeniu, 8 zile la Hotel Alpina de 3 stele costa de la 600 euro. Pret pe sejur de persoana in tip camera cu demipensiune inclusa, in perioada 19- 26 decembrie este 760 camera dubla si 600 de euro camera single. Pana pe 9 ianuarie, preturile cresc la 1.035, respectiv 875 de euro.

La randul sau, Italia este o locatie de schi preferata de turistii din intreaga lume, avand partii intotdeauna albe datorita sistemelor de zapada artificiala, dotate cu instalatii pe cablu moderne. Desi statiunile de schi de aici nu sunt la fel de faimoase ca cele din Elvetia sau Austria, dar au un sarm aparte.

Zona Lobardia este alcatuita in mare parte din muntii Alpi in partea de nord, asa ca este excelenta pentru schi. In statiunea Bormio, un sejur de 8 zile, la Hotel Gufo, in perioada 26 decembrie-2 ianuarie, camera dubla, costa 835 de euro. La Hotel Palace, un sejur de 8 zile, in aceiasi perioada, in camera cu demipensiune inclusa, costa 860 de euro. Masa presupune mic dejun tip bufet si patru feluri de cina.

In zona Trentino exista mai multe statiuni de schi, printre care Campitello Di Fassa, Canazei, care este situata in inima regiunii Dolomiti Superski, aflandu-se aproape de circuitul Sella Ronda. Aeroportul Bolzano este doar la o ora de mers cu masina, in conditii bune de condus, astfel incat puteti sa ajungeti repede pe partie. Un sejur aici, de 8 zile, la Hotel Grohmann de 3 zile, costa 832 de euro, in perioada 26 decembrie-2 ianuarie.

In aceeasi statiune, un sejur tot de 8 zile, la Hotel Gran Chalet Soreghes de 4 stele, costa 991 de euro. Aici, cea mai apropiata instalatie de schi se afla la 200 metri de hotel.

Bulgaria ia din nou fata Romaniei

Pe langa aceste tari cu renume pentru zonele de schi, si vecinii devin destinatii din ce in ce mai interesante de vacanta sau ca optiune pentru petrecerea unui weekend la schi. Din punct de vedere calitativ, statiunile de schi din Bulgaria se situeaza deasupra serviciilor de la noi din tara si sub cele austriece. Statiunea Bansko este situata in partea de sud-vest a Bulgariei, la 160 km de Sofia, la poalele muntilor Pirin.

La Hotelul Lina din Bansko, un sejur de 5 zile in perioada 29 decembrie-2 ianuarie, costa 182 de euro. Pretul este pe sejur de persoana in tip camera cu mic dejun inclus si transport autocar cu plecare din Bucuresti. La Hotel Sema, din aceeasi statiune, in perioada 20 decembrie-5 ianaurie, sejurul de 4 zile costa 105 euro de persoana, conform infoturism.ro.

Hotelul Sema din Bansko are un mic restaurant la parter pentru turistii cazati, sauna (contra cost), masaj (costul separat - in functie de cerintele clientului), parcare, gradina de vara si gratar. Aici se servesc preparate traditionale din produse ecologice pure.

Pomporovo este cea mai sudica statiune, atat din Bulgaria, cat si din Europa, fiind situata in Muntii Rhodopi, un loc legat de legenda lui Orfeu. Statiunea se afla la o altitudine de 1.650 metri, la poalele muntelui Snejanka.

Un sejur aici, de 3 zile, in perioada 1-27 decembrie, la Hotelul Pamporovo de 2 stele, costa 40 de euro, iar pana pe 3 ianuarie 63 de euro. La Hotelul de 4 stele Grand Monastery, un sejur de 4 zile costa 110 euro, in perioada 17- 24 decembrie si 170 in perioada 25 decembrie-2 ianuarie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#sejur schi, #pret sejur schi, #statiuni montane, #statiuni strainatate , #oferte turism