Doi mari turoperatori, TUI si ITS, se retrag din Romania

Miercuri, 15 August 2012, ora 11:34
3065 citiri
Doi mari turoperatori, TUI si ITS, se retrag din Romania

Doua dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI si ITS, intentioneaza sa se retraga din Romania, fiind nemultumite de lipsa promovarii pe piata germana si de deteriorarea imaginii externe a Romaniei, din cauza situatiei politice.

"Cele doua grupuri intentioneaza sa se retraga pentru ca o serie de promisiuni facute de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in ultimii ani nu au fost inca onorate. Printre altele, s-au promis in toamna anului trecut investitii in promovarea Romaniei in Germania in valoare de 3 milioane de euro in urmatorii doi ani si nu s-a facut nimic", au declarat agentiei Mediafax surse din turism.

Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemultumiti de lipsa de predictibilitate din economia romaneasca.

"La problemele cu promovarea se adauga si situatia politica din tara, care erodeaza imaginea Romaniei in strainatate. Pentru a incerca sa-i convinga pe turoperatori sa nu plece din Romania, secretarul de stat in MDRT Cristian Barhalescu se afla acum la Berlin, incercand sa negocieze cu ei", au mai spus sursele citate.

In 2009, MDRT, condus de Elena Udrea, a semnat un contract cu TUI, pentru ca tur-operatorul sa revina din 2010 in Romania.

Din 2006, grupul german a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele sale de promovare statiunile romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitati.

ITS opereaza, la randul sau, de cativa ani pe piata romaneasca, iar inca din 2009, in urma discutiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentantii companiei de turism s-au declarat nemultumiti de calitatea serviciilor si de preturile de pe litoralul romanesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#TUI ITS retragere Romania, #turoperatori germani Romania retragere , #oferte turism