Haosul din Grecia a speriat turistii romani? Nici vorba

Joi, 23 Iulie 2015, ora 11:07
3473 citiri
Haosul din Grecia a speriat turistii romani? Nici vorba
Foto: Ziare.com

Romanii continua sa puna Grecia pe primul loc ca destinatie de vacanta in ceea ce priveste numarul de pachete vandute in agentii, a declarat prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

"Ca numar de persoane care isi cumpara vacantele prin agentii, Grecia ramane pe primul loc, dar, ca volum si cifra de vanzari, Turcia este cea mai vanduta destinatie pentru ca acolo pachetele sunt mai scumpe, avand in vedere ca majoritatea hotelurilor sunt de 5 stele. In Grecia ai si hoteluri de o stea si de o stea jumate, si doua si trei, pensiuni... ai de toate.

Important este ca, timp de doua saptamani, cat Grecia si-a lamurit situatia cu creditorii externi, nu s-a retras nimeni. E adevarat, ritmul de inscriere a scazut, este normal, nu toti inteleg ce se intampla, vad cate ceva la televizor si se sperie. Acum, vanzarile si-au revenit pentru Grecia", a spus Alin Burcea.

Grecia: Un sector al economiei infloreste, in ciuda crizei datoriilor

In ceea ce priveste litoralul romanesc, reprezentantul ANAT estimeaza ca la finalul sezonului se vor contabiliza cresteri similare cu cele consemnate in sezonul din 2014.

"Pe litoralul romanesc vindem mai bine decat anul trecut. Desi nu am pornit prea bine, e crestere. Cred ca va fi o crestere de o cifra a vanzarilor, de 2-5% fata de anul trecut. Ofertele last-minute atrag in aceeasi masura ca si anul trecut, dar importante pentru agentii sunt cele early booking. Din pacate, muntele si statiunile balneo merg mai slab ca vanzari de pachete turistice in agentii, dar ceva, ceva, tot se vinde", a adaugat Burcea.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
    Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
    Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
    Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
    Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
    Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
    #romani vacanta Grecia, #turisti romani Grecia, #oferte vacanta Grecia , #oferte turism