Manastirile devin hoteluri ca sa faca un ban

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 09:10
6061 citiri
Manastirile devin hoteluri ca sa faca un ban
Foto: perfekt-travel.ro

Maicutele si calugarii s-au adaptat rapid la cerintele evlaviosilor, iar fetele bisericesti au invatat ca posibilitatea de cazare este o regula sfanta a turismului religios.

Locasurile de cult dispun, in fiecare judet, de locuri de cazare pe care le ofera contra-cost "pelerinilor, nu turistilor", asa cum precizeaza stareta Mina, de la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea, citata de Adevarul.

"Chiar in seara aceasta asteptam un grup de 50 de persoane. Nu sunt turisti, sunt crestini care vin la noi sa se roage cateva zile", a declarat maica Mina. Potrivit acesteia, cazarea intr-o camera cu doua paturi si baie costa 50 de lei, pe noapte.

Manastirea arata ca un camin sau un hotel de doua stele, avand sala de conferinte si conditii moderne. "Sunt camere simple, cu baie, sau camere duble, cu baie comuna. Cazarea pentru o persoana costa 40 de lei pe noapte, in timpul verii, si 50 de lei pe noapte, pe timp de iarna", precizeaza un calugar, subliniind ca se pot caza, fara probleme, si persone de sex opus, iar vizitatorii vor mancare, se apeleaza la o firma de catering.

La Baile Herculane, maicutele si-au facut blog pentru a promova serviciile. Maicutele ofera pentru cazare 20 de locuri, la 50 de lei patul si, in plus, manastirea este dotata cu un bazin cu apa sulfuroasa, care are efect benefic asupra celor care vor sa se cazeze. Amplasamentul manastirii este un plus pentru calugarite.

La lacasurile de cult din judetul Arad este concurenta mare pentru o noapte la manastire, pentru ca pelerinii nu trebuie sa plateasca nimic. Locurile sunt insa limitate. Manastirea din Gai ofera 10 locuri, iar Hodos-Bodrog, 50.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#turism religios, #cazare manastiri , #oferte turism