Pregatirile pentru minivacanta de 1 Mai, pe ultima suta de metri pe litoral. Care sunt tarifele de cazare

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 15:14
2295 citiri
Pregatirile pentru minivacanta de 1 Mai, pe ultima suta de metri pe litoral. Care sunt tarifele de cazare
Foto: Arhiva

Pregatirile pentru minivacanta de 1 Mai au intrat pe ultima suta de metri pe litoral, iar autoritatile locale si hotelierii spera ca totul sa fie pus la punct pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Mii de turisti sunt asteptati, in aceasta perioada, in Mamaia, Vama Veche, Eforie, Neptun si Costinesti.

Una dintre destinatiile preferate ale turistilor de 1 Mai este statiunea Mamaia, unde hotelierii asteapta aproximativ 20.000 de persoane. Aici lucrarile sunt in plina desfasurare, iar, pe langa hotelieri, si patronii teraselor si restaurantelor fac ultimele retusuri. Si agentii economici din Mamaia, fie ca este vorba de magazine cu imbracaminte, farmacii sau magazine foto, au inceput sa isi aranjeze marfa pe rafturi ca sa poata deschide de 1 Mai.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, este multumit de felul in care arata statiunea si spune ca majoritatea hotelurilor de aici vor fi deschise de 1 Mai.

"Mamaia este pregatita sa primesca turisti. Hotelierii lucreaza de zor pe ultima suta de metri, isi aranjeaza unitatea ca sa primeasca turistii in conditii cat mai bune, autoritatile au iesit la igienizarea statiunii doar ca vremea a fost putin potrivnica in ultimele zile, a plouat si a batut vantul, dar speram sa-si revina vremea ca sa putem termina ce am inceput. Toate hotelurile vor fi deschise, cu exceptia catorva unitati care au investitii mai mari si nu le termina pana atunci, in rest toata statiunea va fi deschisa", a afirmat Nicolae Bucovala.

Hotelierii din Neptun se tem ca turistii vor evita aceasta zona

La Neptun, se desfasoara o ampla operatiune de reabilitare a tramei stradale si de construire a unor parcari, astfel ca statiunea arata, in aceasta perioada, ca un santier. Hotelierii se tem ca lucrarile nu vor fi gata pana la 1 Mai si ca turistii vor evita aceasta zona.

"Proiectul care se desfasoara la aceasta ora in Neptun-Olimp nu s-a terminat si nu cred ca se va termina pana la 1 Mai. Este vorba de o investitie in cadrul careia se schimba trotuarele, se fac pavele, parcari, s-a largit strada, se schimba iluminatul. Este o investitie mare care a fost finantata de MDRT, dar este pusa in practica prin intermediul Primariei Mangalia. La aceasta ora, statiunea nu este pregatita sa primeasca turisti. E dezolant, e jalnic, printre gropi, excavatoare, este un santier intreg, nici nu as da voie sa se intre, e periculos", a afirmat presedintele Patronatului Neptun-Olimp, Nicolae Moroianu.

El a mai spus ca, in cazul in care lucrarile se vor incheia pana de 1 Mai, aproximativ zece hoteluri din Neptun-Olimp, din cele aproximativ 40, vor fi deschise.

Moroianu a precizat ca oamenii au inceput sa sune pentru 1 Mai, dar ca cei mai multi turisti isi vor face rezervarile abia de saptamana viitoare.

Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, sustine ca lucrarile din zona Neptun-Olimp vor fi incheiate pana la 1 Mai.

"Speram sa taiem panglica pe 1 Mai. Ne-a incurcat prefectul cu eliberarea mea din functie, care a blocat proiectele, nici vremea nu a fost potrivita pentru lucrari, dar speram sa fie gata de 1 Mai", a explicat primarul municipiului Mangalia.

Preturile de cazare pe litoral pornesc de la 45 de lei

Preturile de cazare pe litoralul romanesc pentru minivacanta de 1 Mai sunt cuprinse intre 45 de lei, la un hotel de doua stele, si peste 200 de lei, la unul de cinci stele.

Astfel, potrivit reprezentantilor Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, pe litoralul romanesc cele mai ieftine oferte pentru 1 Mai pornesc de la 45 de lei de persoana pentru o noapte de cazare fara mic dejun, la un hotel de doua stele din statiunile Mamaia si Costinesti. La hotelurile de trei stele, preturile incep de la 50 - 65 de lei de persoana pentru o noapte in Eforie, 75 de lei de persoana pentru o noapte in Neptun si 80 - 90 de lei de persoana pe noapte in Mamaia, preturi ce includ si micul dejun.

La hotelurile de patru stele, preturile incep de la 130 - 145 de lei de persoana pe noapte, iar la un hotel de cinci stele, de la 196 de lei de persoana pe noapte.

In statiunea Mamaia, hotelurile de patru si cinci stele au incluse in pret si pachete mai complexe, in care, pe langa cazare si mic dejun, sunt oferite servicii suplimentare - barbeque, spa, fitness, piscina interioara.

Marea majoritate a turistilor vor alege, ca in fiecare an, Mamaia, dar alte mii de persoane vor merge si in Vama Veche, Eforie, Neptun si Costinesti, in toate statiunile urmand sa fie organizate concerte si sa se deschida cluburile.

Astfel, in Mamaia vor fi doua festivaluri de muzica electronica - The Mision, in 27 si 28 aprilie, si Sunwaves, in perioada 27 - 30 aprilie.

In Eforie va fi organizat Targul Colectionarilor de Antichitati, intre 28 aprilie si 2 mai, dar si un concurs al bucatarilor in aer liber, in 1 mai.

De asemenea, vor fi organizate concerte in sudul litoralului, la Vama Vache, Mangalia si Neptun.

In ultimele saptamani, angajatii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral au lucrat la refacerea plajelor, acestea fiind afectate in cursul lunii februarie de fenomene meteo extreme.

"Astfel, la inceputul lunii februarie, vantul a atins viteze de 70 - 80 de kilometri pe ora, valurile marii ajungand pana la aproximativ zece metri inaltime. Din cauza acestor fenomene, plajele au fost afectate in majoritatea lor. De exemplu, marea a inaintat pe plaja Modern din Constanta pe o distanta de aproximativ 20 - 30 de metri. Intre Eforie Nord si Eforie Sud apa marii a ajuns la baza constructiilor existente, iar la Neptun apa marii a trecut peste plaja si a afectat inclusiv aleea de promenada", a afirmat responsabilul de comunicare al ABADL, Catalin Anton.

In momentul de fata plajele au fost refacute in cea mai mare parte, iar pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi predate catre operatorii de plaja. De altfel, pana in prezent a fost predata catre operatori peste 60 la suta din suprafata de plaja inchiriata.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#oferte litoral 1 mai, #minivacanta litoral 1 mai , #oferte turism
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Litoralul romanesc e o mizerie.
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Preturile sunt acum astea !