TUI revine in Romania si ne da lectii despre turism - Interviu

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 07:23
4262 citiri
TUI revine in Romania si ne da lectii despre turism - Interviu

Presedintele Eurolines, Dragos Anastasiu, a anuntat deschiderea primei agentii TUI Travel Center si a vorbit despre modul in care cea mai mare companie de turism din lume va reusi sa imbunatateasca imaginea tarii, pe plan international.

In opinia sa, dupa cativa ani in care a stat departe de tara noastra, TUI "s-a intors cu fata spre Romania", pentru ca in perioade grele este cel mai bun moment sa "construiesti".

Ziare.com a incercat sa afle de la Dragos Anastasiu care este strategia TUI Travel Center in tara noastra si pe ce va miza in atragerea clientilor.

De ce s-a intors TUI in Romania, acum? Crede in potentialul Romaniei?

TUI nu a plecat niciodata din Romania, a fost de pe vremea "odiosului" si a plecat, o perioada. Dar s-a intors si este, prin Danubius, de mai mult timp in Romania. Daca vreti, s-a intors mai cu fata spre Romania, pentru ca este momentul, in perioade destul de grele, sa construiesti. Cred ca este momentul ideal acum.

Credeti ca va repara imaginea stricata a Romaniei in lume?

Va ajuta, fara doar si poate, pentru ca imaginea o reparam noi insine, prin ce spunem, prin ce facem, prin prietenii nostri. De indata ce prezenta in Romania a celui mai mare concern de turism din lume devine consistenta, acest lucru va ajuta la imbunatatirea imaginii Romaniei, fara doar si poate.

Ce strategie are TUI, acum?

In primul rand, sa imbunatateasca tot ceea ce inseamna calitatea de servicii in consultanta, catre client. Sa ofere cat mai multe zambete pe fata turistilor, daca ajung in toate locurile din lume si, in acelasi timp, sa aducem cat mai multi turisti in Romania.

Cu ce il ajuta, pe turistul din Romania, venirea TUI in tara?

Prin calitate, siguranta. Au mai fost niste evenimente, in ultima perioada, care au aratat ca este foarte important sa te adresezi cui trebuie, sa fii pe maini sigure si noi nu putem trai decat prin cresterea valorii produselor noastre si consta in consultanta de foarte buna calitate. Daca veti vizita TUI Travel Center, din Bulevardul Balcescu, veti vedea un alt tip de agentie de turism, din Romania. Pentru prima data, ne ridicam la standardele internationale. Cand te imbraci in hainele celui mai important concern din lume, esti obligat la standarde.

Cum vor fi preturile?

Cele din catalogul TUI, fara doar si poate, si care, de multe ori sunt atractive, cu atat mai mult cu cat romanii vin mai devreme in agentii. Pentru ca acest early booking, inventat de nemti acum multi ani, la noi este de abia la inceput. Acolo s-a ajuns la "super early booking". Deci, cu cat mai repede, cu atat mai bine, dar completat de siguranta. Dai in avans niste bani, dar stii ca sunt pe maini bune si nu se intampla nimic cu ei.

Directorul german TUI pentru Maroc, Romania si Bulgaria spunea, acum 8 ani, ca Romania este cu 7-8 ani in urma Bulgariei. Ce s-a intamplat intre timp si cum putem "acoperi" acest gol?

O sa il reparam. Romania are o problema in strainatate si sigur ca avem o problema si la produsul turistic romanesc, dar pe alocuri, lucrurile s-au indreptat. Din pacate, nu la nivel generalizat, cum este, de exemplu, in Bulgaria, unde aproape fiecare hotel are un standard. La noi, sunt unele foarte bune, sunt unele mai putin bune si din pacate, avem probleme cu spatiile dintre ele.

Spatiile verzi care sunt "maro" si asa mai departe. Lucrurile se misca, dar se misca incet. Ceea ce trebuie acuma sa ne apucam cu seriozitate, este sa imbunatatim imaginea Romaniei, pentru ca asa cum este produsul turistic romanesc, bun, rau, nu il definesc, strainii cand vin in Romania, sunt incantati. Asta e principala chestiune. Deci trebuie sa facem in asa fel incat sa ii aducem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#TUI Romania, #agentie TUI deschidere Romania, #Dragos Anastasiu TUI Romania , #oferte turism