Vrei sa petreci vacanta de Paste in strainatate? Vezi cat te costa

Marti, 08 Martie 2011, ora 19:15
3221 citiri
Vrei sa petreci vacanta de Paste in strainatate? Vezi cat te costa
Foto: studentie.ro

Desi mai este mai bine de o luna de zile pana la mult asteptata vacanta de Paste, probabil ca multi se gandesc deja la o destinatie in care sa petreaca Sfintele Sarbatori, pentru a-si putea planifica bugetul pentru perioada care urmeaza.

Avand in vedere ca Pastele este destul de tarziu in acest an, la sfarsit de aprilie, puteti petrece cateva zile minunate de vacanta, in mijloc de primavara, in orasele europene. In plus, un sejur de 4-5 zile aici costa, in medie, 200-300 de euro de persoana.

De exemplu, o vacanta de patru zile, de Paste, in perioada 24 - 28 aprilie, la Venetia, va costa 219 euro de persoana. In tarif este inclusa cazarea, la hotelul de 3 stele Villa Patriarca, mic dejun si transport cu avion cu plecare din Bucuresti (taxa de aeroport inclusa). Tariful nu include bagajul de cala sau asigurari medicale.

Hotelul este situat in Mirano, un mic orasel din vecinatatea Venetiei, un loc plin de arta si cultura, plin de splendide vile venetiene. Toate camerele sunt decorate frumos, sunt spatioase si luminoase, dotate cu aer conditionat, telefon, mini-bar, tv, conexiune modem, uscator de par. Hotelul are serviciu de inchirieri de biciclete, pentru cei ce doresc sa descopere imprejurimile. Restaurantul hotelului, care a primit stea Micheloin in 2008, ofera atat preparate din bucataria internationala cat si locala, conform datelor prezentate de infoturism.ro.

O mini-vacanta de Paste, tot in Italia, dar de aceasta data la Roma, in perioada 23-26 aprilie, va va scoate din buzunar 257 de euro. Cazarea se va efectua la Hotelul Caravel de 3 stele, care se afla in centrul istoric al Romei, in apropiere de zona de afaceri. Langa hotel exista numeroase mijloace de transport public ce va vor ajuta sa ajungeti rapid in gara Termini sau la Vatican, unde puteti merge in noaptea de Inviere. In tarif este micul dejun inclus, ca si transportul cu avionul cu plecare din Bucuresti.

Pentru un Paste pe meleaguri ceva mai insorite, puteti sa alegeti sa mergeti cu familia in Barcelona. O excursie de 5 zile aici, in perioada 23-27 aprilie, cazare la hotel Sagrada Familia de trei stele si transport cu avionul, va costa 285 de euro de persoana. In cazul in care nu vreti sa aveti transportul inclus, veti plati numai 185 de euro. Situat la doar trei minute de mers pe jos de Sagrada Familia, hotelul este punctul ideal de pornire pentru a explora acest oras vibrant.

Praga este un oras neobisnuit de frumos, ca un amfiteatru natural prin care raul Vltava isi croieste drum nestingherit printre mii de ani de eforturi si realizari arhitectonice care au avut drept tel ceva mult mai maret decat satisfacerea simplelor nevoi ale oamenilor. Fiind un oras plin de obiective turistice si locuri frumoase, mini-vacanta de Paste poate fi prilejul ideal pentru a-l vizita. Si asta mai ales ca orasul are farmecul sau aparte indiferent de perioada anului in care alegeti sa-l vizitati.

Pentru 4 zile aici, cazare la Hotel Prague Centre Plaza de 3 stele, mic dejun inclus si transport cu avionul cu plecare din Bucuresti, veti plati 299 de euro de persoana. Tariful nu include insa taxele de aeroport 99 euro/persoana (obligatorii), asigurare medicala si storno - aproximativ 47 lei sau excursiile optionale si alte cheltuieli de natura personala. Daca vreti sa petreceti sarbatori pascale pe malul Vlatavei in Praga, va puteti caza si la Hotel Movenpick, de 4 stele stele. Un sejur aici, in perioada 22-26 aprilie, va costa 355 de euro, mic dejun si transport inclus.

In cazul in care va doriti sa petreceti Sarbatorile Pascale intr-o tara ortodoxa, ca si Romania, Grecia este cu siguranta prima alternativa. Un sejur in Atena, la hotel Alma de 2 stele, timp de 4 zile, va costa 46 euro de persoana. Transportul nu este insa inclus. Hotelul este situat in centrul orasului, aproape de Muzeul Arheologic si ofera acces usor catre Parthenon, Plaka, Muzeele Atenei.

Cei cu dare de mana pot alege o vacanta de 5 zile in Atena, la hotel de 5 stele Royal Olimpic, cu mic dejun inclus si transport avion cu plecare din Bucuresti, care costa 490 de euro. Hotelul se afla in centrul Atenei, chiar in fata Templului lui Zeus si la mica distanta de Acropole, Partenon, Plaka, Scuarul Syntagma si cea mai importanta zona pentru cumparaturi.

Cat cost un Paste in Ierusalim?

Probabil ca nimic nu este mai frumos decat un Paste in Tara Sfanta. Dar, pentru o excursie aici, dedicata mai mult sufletului decat distractiei, trebuie sa fiti inarmati atat cu credinta, cat si cu bani. De exemplu, pentru 7 zile in Ierusalim (21-27 februarie), la hotel de 3 stele, camera cu demipensiune inclusa si transport cu avionul, veti plati 575 de euro.

Pretul include bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, 6 nopti cazare cu demipensiune in Jerusalem/Bethlehem si Galileea, hoteluri trei stele, transport local cu autocar/minibus modern (in functie de numarul de participanti), vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program, excursie cu vaporasul pe Marea Galileii si ghid local - insotitor de grup roman.

In tarif nu sunt incluse taxele de aeroport (145 euro/persoana, obligatorie, se achita la agentie), bacsisuri (30 euro/persoana - obligatorii, se achita la agentie), asigurarea storno (1,5% din pretul total - optionala dar recomandata), asigurarea medicala (aproximativ 16 lei - obligatorie), bauturile alcoolice sau racoritoare la mese. In program sunt incluse mai multe excursii, printre care si una la Zidul Plangerii, se unde se va urca pe Muntele Moriah pentru a vedea Dome of the Rock. Se va continua traseul pe Via Dolorosa (drumul crucii) pana la Biserica Sfantului Mormant (mormantul Domnului).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vacanta Paste strainatate, #vacanta Paste, #preturi vacanta Paste , #oferte turism