ANRE: Cu cat se vor ieftini gazele de la 1 octombrie

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 14:33
3386 citiri
ANRE: Cu cat se vor ieftini gazele de la 1 octombrie

Pretul gazelor pentru consumatorii noncasnici va scadea cu 3,5% in medie de la 1 octombrie la nivel national, cele mai semnificative reduceri, de aproximativ 6%, urmand sa fie aplicate unor scoli si spitale din jumatatea de sud a tarii, a declarat, marti, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet, in cadrul unei conferinte pe teme energetice.

"De la 1 octombrie, pentru noncasnici pretul gazelor va scadea cu 3,5% ca medie ponderata. Vor scadea preturile pentru circa 90.000 de consumatori alimentati de GDF Suez, unde consumul este mai mare. Cele mai mari ieftiniri sunt de 6% si se vor aplica unor scoli si spitale", a mai spus Havrilet.

Potrivit acestuia, in cazul consumatorilor E.ON Romania nu va fi operata nicio modificare de pret.

E oficial: Scumpirea gazelor a fost amanata pana in 2021

"De la 1 ianuarie, potrivit legii, piata gazelor pentru noncasnici va fi complet liberalizata", a adaugat oficialul ANRE.

El a mai afirmat ca, de anul viitor, consumatorii noncasnici care vor fi dereglementati vor negocia direct cu furnizorii preturile de livrare.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#gaze ieftinire octombrie, #gaze ieftinesc octombrie, #scadere pret gaze, #pret gaze octombrie , #pret gaze