Gazele se scumpesc din ianuarie - vezi cu cat

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 13:31
2286 citiri
Gazele se scumpesc din ianuarie - vezi cu cat

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat ca pretul gazelor pentru populatie va creste cu 1% la 1 ianuarie 2014.

Acest procent reprezinta doar prima treapta de majorare de anul viitor. In 2014, vor exista patru trepte de crestere - in ianuarie, aprilie, iunie si octombrie, transmite Digi24.

Majorarea anuntata de Niculae Havrilet vine ca o veste buna, avand in vedere ca, potrivit contractului de liberalizare asumat de guvern fata de FMI, ar fi trebuit sa discutam despre doua procente de crestere in luna ianuarie, scrie Mediafax.

Seful ANRE a declarat ca nu crede ca, pana la finalul lui 2014, se va inregistra o crestere mai mare de 10%.

"In 2014 nu vad o crestere mai mare de 10% pentru casnici, procentul venind din calendarul de liberalizare. In 2013 pe total an a fost o crestere de 9%, in loc de 10%", a mai anuntat seful ANRE.

Pentru firme majorarea va fi de doar 1-2%, a mai afirmat Havrilet la Focus Energetic.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa renunte la preturile reglementate la electricitate si gaze, termenul final fiind 2018. Conform acestui calendar, consumatorii vor cumpara anual, in mai multe transe, energie si gaze de pe piata libera.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gaze pret crestere, #majorare pret gaze inceputul anului, #pret crescut gaze, #liberalizarea gazelor , #pret gaze