Pretul gazelor ar putea exploda la iarna - E.ON Romania

Luni, 14 Martie 2011, ora 11:38
2499 citiri
Pretul gazelor ar putea exploda la iarna - E.ON Romania

Directorul general al companiei E.ON Romania, Frank Hajdinjak, sustine ca gazele naturale se vor scumpi foarte mult spre finalul acestui an, din cauza cotatiilor ridicate din acest moment ale petrolului.

"Daca ajustarile s-ar fi facut in pasi marunti, incepand din 2009, nu am fi ajuns aici, cand avem de recuperat un decalaj foarte mare. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla iarna viitoare, avand in vedere ca pretul petrolului a crescut de la 50 de dolari pe baril la 115, iar cel al gazelor reactioneaza dupa sase-noua luni.

Adica exact in perioada de iarna vom simti varfurile de pret, aceasta daca pretul petrolului nu va creste si mai mult", a declarat Hajdinjak, intr-un interviu pentru Adevarul.

Acesta considera ca ANRE trebuie sa redevina independenta, dupa ce, in 2009, a trecut in subordinea premierului.

"ANRE nu trebuie sa fie doar un serviciu de protectie sociala. Avem un dialog foarte bun, ei inteleg problemele, dar ceea ce lipseste sunt actiunile. Acest lucru este cauzat de o puternica influenta politica", a mai spus Hajdinjak.

CEO E.ON Romania considera ca nu ar fi corect sa fie inclusi consumatorii casnici in categoria vulnerabililor.

"Cel mai bun exemplu este persoana mea. Eu sunt convins ca pot sa platesc un pret corect la electricitate si gaze. Dar exista un grup mare de oameni care nu pot achita factura, pentru ca au venituri reduse, cum ar fi pensionarii", a adaugat oficialul E.ON.

In schimb, acesta propune formarea unui cos special de gaze pentru populatie, care sa contina un procent foarte mare de resurse interne.

"Anul trecut a fost usor sa fie luata o decizie similara pentru consumatorii industriali. Nu inteleg de ce nu s-ar face acelasi lucru si pentru cei casnici. Sunt convins ca si autoritatile se gandesc in prezent la acelasi lucru.

Chiar si asa, daca Autoritatea de Reglementare in Energie (ANRE) respecta legislatia, este iminenta o scumpire de la 1 aprilie, altfel preturile vor exploda mai tarziu si intreaga piata va fi distrusa", a adaugat oficialul E.ON Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#pret gaze, #scumpire gaze, #EON gaze , #pret gaze