Ucraina spera la scaderea pretului la gazul rusesc

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 22:36
3461 citiri
Ucraina spera la scaderea pretului la gazul rusesc
Foto: Voice of Russia

Premierul Ucrainei, Nikolai Azarov, a declarat ca tara sa si-a asigurat angajamentul Moscovei privind renegocierea contractului de achizitionare a gazelor.

"Am incercat in mod repetat sa convingem Feedratia Rusa sa renegocieze contractul", a declarat Azarov, duminica, pentru postul ucrainean de televiziune ICTV, citat de Voice of Russia. "Acum avem o asemenea promisiune si speram ca o vom pune in practica", a mai afirmat acesta.

Proteste de amploare in Ucraina, dupa respingerea acordului cu UE: Suntem parte din Europa!

In urma cu cateva saptamani, Ucraina afirma ca ar putea opri importurile de gaze rusesti daca contractul negociat in anul 2009 de sefii guvernelor din acea perioada, Vladimir Putin si Yulia Tymoshenko, nu va fi renegociat. Rusia declara atunci ca o incercare de schimbare unilaterala a contractului ar fi avut consecinte legale.

Anunt soc: Ucraina nu mai cumpara gaze rusesti - va suferi Europa?

Guvernul ucrainean anunta, pe 21 noiembrie, ca a sistat demersurile de incepere a tratativelor de asociere cu Uniunea Europeana pentru ca acestea ar afecta relatiile economice cu Rusia. Oficialii de la Kiev au mai precizat ca urmaresc apropierea de Uniunea Vamale comune ce cuprinde Federatia Rusa, Belarus si Kazakhstan.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#relatii Ucraina Rusia, #ucraina gaz rusia, #import gaze Rusia , #pret gaze
Comentarii