Cat costa masa de Craciun "de-a gata"

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 11:02
4230 citiri
Cat costa masa de Craciun "de-a gata"
Foto: Arhiva

Pregatirea mesei pentru Craciun poate reprezenta un adevarat calvar, din lipsa timpului sau a indemanarii, insa supermarketurile si hipermarketurile pun la dispozitie preparate deja gatite, pentru a va usura munca.

De la salate la fripturi, exista mancare gata-facuta pentru toate gusturile si nevoile.

La Billa, puteti comanda mai multe tipuri de platouri, pentru maxim sapte persoane, cu diverse preparate. Astfel, un platou cald, ce contine pulpe inferioare de pui, aripioare de pui, specialitati din cartofi si pui Shanghai, de 1,5 kilograme (6 - 7 persoane), costa 59,99 lei.

Platourile cu specialitati din carne de diverse tipuri - muschi file, sunca, salam, costita afumata, pastrama afumata, toba si sorici - costa intre 29,99 de lei si 59,99 de lei, portii pentru 5 - 6 sau 6 - 7 persoane, in functie diversitatea si marcile de produse alese.

Pentru un platou de branzeturi, cu schweizer, cascaval, branza cu mucegai alb si cu mucegai albastru, pentru 4 - 5 persoane, pretul este de 39,99 lei, iar pentru un platou gourmet, ce include mai multe tipuri de cascaval si branzeturi cu mucegai, de 44,99 lei. Platourile sunt frumos aranjate si trebuie comandate cu 24 de ore inainte.

Din acelasi lant de magazine puteti cumpara ardei umpluti (2,19 lei/100 grame), salata elvetiana (1,89 lei/100 grame) sau ficatei de pui (0,99 lei/100 grame).

Real ofera un platou taranescu de doua kilograme, pentru 6 - 8 persoane, ce contine toba, lebar, jumari, chiftelute de porc, carnaciori, salata de boeuf, salata verde, gogosari si castraveti in otet si masline, frumos aranjate, la pretul de 59,90 de lei.

Tot aici puteti gasi piftie de porc, la 0,99 lei/100 grame, si salata a la Russe, la 1,19 lei/100 grame.

In Carrefour, o portie de 100 de grame de pomana porcului costa 3,29 lei, piftia de porc 2,19 lei, iar salata boeuf 1,79 lei. Sarmalutele sunt vandute cu 1,89 lei, iar carnatii taranesti rotisati costa 4,80 lei pentru 150 de grame.

Puteti opta si pentru purcel de lapte rotisat, pentru 3,69 de lei/100 grame, in timp ce antricotul de porc umplut costa 3,39 de lei.

Pentru un platou traditional, cu mai multe feluri de mezeluri, va trebui sa platiti 25,90 de lei, iar pentru un platou bucati la garnita 28,5 lei. In plus, puteti comanda in raionul de macaruri gatite orice preparate doriti, cu 48 de ore inainte de masa de Craciun, preturile variind in functie de ce comandati.

Nu in ultimul rand, majoritatea firmelor de catering sau de livrare la domiciliu lucreaza in aceasta perioada, astfel incat, cu siguranta, veti putea avea o masa de Craciun excelenta, fara sa munciti la pregatirea ei.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#pret masa Craciun, #platouri mancare Craciun , #preturi alimente