Cat va costa masa de Paste

Joi, 02 Mai 2013, ora 12:56
2972 citiri
Cat va costa masa de Paste
Foto: Arhiva

Pretul marfurilor alimentare a crescut cu 5,46 la suta in luna martie 2013 fata de perioada similara a anului trecut, ceea ce inseamna ca masa de Paste va costa, la randul sau, mai mult.

Ziare.com a intocmit pentru dumneavoastra o lista cu cele mai populare alimente din aceasta perioada, pentru a sti, cu aproximatie, cati bani sa luati in portofel cand mergeti la piata sau supermarket pentru a cumpara produsele necesare pregatirii traditionalei mese de Paste.

Pentru cel mai important produs in aceasta perioada, ouale, va trebui sa platiti intre 7,99 - 8,99 de lei/cofraj cu 30 de bucati, in functie de magazin. Pentru vopseaua de oua veti plati intre 1 si 4 lei, in functie de tipul si calitatea acesteia.

Carnea tocata amestec pentru sarmalute costa in jur de 15 - 16 lei pe kilogram, iar orezul aproximativ 6 - 7 lei/punga de un kilogram. Mai trebuie sa adaugati cativa lei pentru varza sau frunze de vita de vie si condimente.

Daca vreti sa pastrati traditia si sunteti fan al carnii de miel, puteti cumpara muschi anterior la pretul de 26,99 lei. Puteti cumpara si miel intreg, la un pret similar per kilogram.

Fleica de porc are un pret de 14,99 lei/kg, iar ceafa de porc cu os, feliata, 16,99 lei. De asemenea, cotletul de porc cu os costa 29,99 lei/kg.

Pieptul de pui dezosat are un pret de 17,99 lei/kg, in timp ce aripioarele de pui sunt mult mai ieftine, la 9,99 lei/kg.

Amatorii de peste pot gasi dorada proaspata la pretul de 24,90 lei/kg, file somon la 5,99 lei/100 g, file salau la 39,99 lei/kg sau cod alb la 10,99 lei/kg.

Verdeturile pentru drob (ceapa verde, usturoi verde, patrunjel) costa aproximativ 0,80 lei/legatura.

Rosiile cherry se vand la caserola de 500 de grame, avand preturi de 5,49 - 6,99 lei. Castravetii se gasesc la 4,99 lei/kg, vinetele la 7,99 lei/kg, morcovii la 2,99 lei/kg, dovleceii la 5,99 lei/kg, iar salata la 1,99 lei/bucata.

Miezul de nuca pentru cozonac facut in casa va costa 13,99 lei/kg, stafidele 7,99 lei/500 de grame. Laptele costa intre 2,99 - 5 lei/kg, in functie de firma si nivelul de grasime, iar cacao puteti gasi si la 2,89 lei/90 de grame. Praful de copt, drojdia, diversele esente si zaharul vanilat vor costa, impreuna, pana la 5 lei. Faina are preturi intre 3 - 5 lei/kg.

Puteti alege si din larga gama de cozonac gasit in comert, cu preturi de la 3,99 la 17 lei/bucata.

Astfel, in mare, masa de Paste pentru o familie de patru persoane, de exemplu, va poate costa intre 170 - 250 de lei, in functie de alegerile pe care le faceti la cumparaturi (fara bauturi).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#preturi alimente masa Paste, #preturi mancare Paste , #preturi alimente
Comentarii
Poza rieu
rieu
rank 1
intimplator laptele se vinde la litru si nu la kg,dar pt zoaie. com