Daniel Constantin: Pretul painii va scadea

Vineri, 23 August 2013, ora 21:16
1956 citiri
Daniel Constantin: Pretul painii va scadea
Foto: Arhiva

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca va exista o scadere a pretului la paine, acesta mentionand ca Asociatia marilor retaileri s-a angajat sa faca acest lucru in conformitate cu diferenta de la TVA de 24% la 9%.

"In momentul in care am introdus si am militat pentru aceasta masura de reducere a TVA-ului la paine pe tot lantul de productie, pentru ca nu vorbim numai de paine, vorbim si de faina si de cereale, unde chiar daca va exista taxarea inversa, decontul se va face pe un TVA de 9% si nu pe TVA de 24%, in momentul acela am avut in vedere, in primul rand, crearea unui mediu concurential corect", a afirmat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intr-o conferinta de presa.

Acesta a mentionat ca sunt pe piata unitati de panificatie care-si platesc taxele si impozitele in mod corect, care au foarte multi angajati si care "din cauza competitiei neloiale, 80% fiind evaziune fiscala, nu reusesc sa-si acopere costurile de productie si in momentul de fata sunt la limita insolventei sau la limita falimentului".

Ministrul a subliniat ca atunci cand a propus aceasta masura, respectiv scaderea TVA-ului, a vizat exact crearea acestui cadru concurential, salvarea acestor unitati, salvarea locurilor de munca.

"Sigur ca ne intereseaza foarte mult ca odata cu scaderea TVA-ului sa avem venituri, aceleasi venituri, daca nu chiar mai mari, la bugetul de stat, acest lucru urmarindu-l si fiind un indicator pe care il urmaresc si cei de la FMI, pentru a nu avea derapaje vizavi de indicatorii macroeconomici pe care ii are Romania", a declarat Daniel Constantin.

Ministrul a subliniat ca acestea sunt efectele pe care le-a urmarit.

"Scaderea pretului la paine este, de asemenea, un efect pe care-l urmarim. Pe mine m-a bucurat faptul ca Asociatia marilor retaileri s-a angajat sa scada pretul la paine in conformitate cu diferenta de la 24% la 9%. Eu cred ca va exista o scadere a pretului generata de acest lucru.

Nu vorbesc de pretul graului, daca acesta va avea un efect in costul final, acestea sunt lucruri care tin de piata. Pe mine ma intereseaza zona de fiscalizare, fiscalitate, unde cred ca va exista aceasta reducere de pret", a conchis Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut vineri, la Alba Iulia, intalniri cu fermieri si cu directorii serviciilor deconcentrate din judetul Alba si a vizitat mai multe societati din industria alimentara

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#paine pret reducere TVA Daniel Constantin , #preturi alimente
Comentarii