Ministrul Agriculturii: Painea nu se va scumpi

Joi, 12 Iulie 2012, ora 16:47
1456 citiri
Ministrul Agriculturii: Painea nu se va scumpi
Foto: Arhiva

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi ca "nu exista niciun fel de temere" ca painea s-ar scumpi in perioada urmatoare, dupa ce presedintele ROMPAN, Aurel Popescu, declarase in urma cu doua zile ca pretul painii ar putea creste intr-o luna, ca urmare a scumpirii graului.

"Nu exista niciun fel de temere ca painea s-ar putea scumpi in perioada urmatoare. Faptul ca painea nu se scumpeste tine mai mult de puterea de cumparare. In momentul in care s-ar scumpi, consumatorul nu ar mai putea avea acces. Este in detrimentul producatorilor. Sunt mecanisme de piata si nu tin de Ministerul Agriculturii", a mentionat Constantin.

Presedintele Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie (ROMPAN), Aurel Popescu, a declarat marti ca pretul painii ar putea creste in urmatoarea luna, ca urmare a majorarii pretului la grau cu 20-25%.

"Pretul graului este mai mare cu 20-25% in acest an, in perioada recoltarii, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste painea de pe piata, deocamdata efectele se vad in faina, in conditiile in care a inceput deja sa creasca pretul acesteia. Efectele se pot vedea la paine in doua saptamani", a mentionat Aurel Popescu.

Acesta sustine ca, daca pretul painii nu va creste, va fi "pierdere curata pentru brutari".

El a subliniat ca in ultima perioada pretul graului a crescut cu 20-25%, influentat de evolutia preturilor pe piata internationala, precum si de raportul dintre cerere si oferta de la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#pret paine, #scumpire paine, #Ministru Agricultura scumpiri , #preturi alimente