Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seceta va afecta grav preturile in SUA

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 07:37
1301 citiri
Seceta va afecta grav preturile in SUA
Foto: CBS News

Impactul temperaturilor foarte ridicate de anul acesta asupra preturilor va fi unul foarte puternic. Scumpirile vor fi resimtite atat in privinta alimentelor, cat si in privinta combustibilului, in SUA, acolo unde seceta a fost una extrema.

Cea mai mare parte a tarii a fost cuprinsa de o seceta asa cum nu a mai existat in tara din anul 1956, transmite CBS News. Americanii se asteapta acum la scumpiri inregistrate la raft, dar si la pompa de la benzinarie.

Guvernatorul din Illinois, Pat Quinn, a declarat ca nu a mai vazut niciodata o asemenea seceta. Economia tarii va fi si ea lovita de conditiile meteorologice neprielnice, sunt de parere specialistii. Aproape 40% din culturile de porumb sunt grav afectate. Costul total al secetei se va ridica pentru americani la zeci de miliarde de dolari.

Daca preturile cresc, ele vor ramane asa pana in jurul anului 2015, sustin acestia. Drept consecinta, oamenii vor cheltui mai putini bani, economia lor avand de suferit.

Pretul ridicat al porumbului va duce si la cresterea costului pentru productia de etanol. Ramane de vazut cum se va resimti economia globala de pe urma acestor capricii ale vremii, dat fiind rolul important al SUA in economiile altor state.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#seceta sua preturi alimente, #seceta crestere preturi, #seceta scumpire mancare , #preturi alimente