Un efect nebanuit al Brexit: Se scumpesc ciocolata si mancarea pentru pisici

Vineri, 10 Martie 2017, ora 20:21
4980 citiri
Un efect nebanuit al Brexit: Se scumpesc ciocolata si mancarea pentru pisici
Foto: Arhiva Pixabay

Pretul ciocolatei va creste, daca Marea Britanie nu va reusi sa ajunga la un acord comercial bun dupa Brexit, a avertizat, vineri, unul dintre directorii grupului alimentar american Mars.

Fiona Dawson, presedinte global la Mars, a spus ca absenta unui acord comercial intre Marea Britanie si statele membre UE va duce la impunerea unui tarif de 30% pentru importurile de dulciuri, transmite BBC.

Intr-un discurs tinut la Bruxelles, la Camera de Comert Americana in UE, Dawson a avertizat ca aceste costuri nu pot fi absorbite de firme, astfel incat consumatorii vor fi cei care vor plati mai mult.

Aceste tarife vor afecta atat produse de ciocolata precum Galaxy, Snickers, Bounty si Twix, cat si alte produse precum guma de mestecat Wrigley's sau hrana pentru animale de companie Whiskas.

"Absenta unor granite in Europa cu tarifele vamale asociate permite un lant integrat de aprovizionare, care ajuta la mentinerea costurilor la un nivel redus. Reintroducerea acestor bariere ar crea costuri mai mari care ar ameninta lantul de aprovizionare si locurile de munca", a spus Fiona Dawson.

Mars are uzine in Marea Britanie si in intreaga Europa, ingredientele fiind transportate intre uzine din Franta, Germania, Polonia si alte state din UE.

Grupul american are aproximativ 3.800 de angajati in Marea Britanie si peste 18.000 la nivelul intregii Europe.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Brexit scumpire ciocolata , #preturi alimente