Legea cauciucurilor de iarna i-a incaierat pe oficialii de la Transporturi

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 16:53
7482 citiri
Legea cauciucurilor de iarna i-a incaierat pe oficialii de la Transporturi
Foto: Pardaf

Secretarii de stat si sefii de departamente din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii au fost adunati in cadrul unei sedinte de catre ministrul de resort, in vederea incercarii gasirii unei solutii pentru ordonanta de urgenta privind obligativitatea echiparii automobilelor cu anvelope de iarna, potrivit unor surse.

Initiatorul proiectului de lege privind cauciucurile ar fi Sorin Sirbu, directorul Directiei Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, care si-ar fi asumat in intregime redactarea proiectului, au declarat, pentru Ziare.com, surse apropiate de minister.

Potrivit surselor, sedinta este "cu scandal", din cauza faptului ca toata problema cu anvelopele de iarna "se sparge in capul ministerului", care si asa nu este foarte popular.

Sedinta, care a inceput la ora 15.30 si va dura mult timp, are scopul gasirii unei solutii cu privire la acest proiect de lege, au adaugat sursele citate.

Vineri, pe 5 noiembrie, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat ca, in maximum doua saptamani, ar trebui sa fie aprobata si promulgata ordonata de urgenta privind obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna, in perioada 1 noiembrie - 31 martie.

De asemenea, autovehiculele ar trebui sa aiba montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, cand circula pe drumuri acoperite cu gheata si polei.

Potrivit reprezentantilor transportatorilor, pentru a dota jumatate din parcul de autovehicule care circula zilnic, pe timpul iernii, adica aproximativ 3 milioane de masini, ar trebui sa iasa din Romania aproximativ 1 miliarde de euro.

De asemenea, deoarece producatorii locali nu fac fata cererii in crestere, multe anvelope vor fi, probabil, cumparate la mana a doua sau de pe piata externa.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#cauciucuri iarna, #obligativitate cauciucuri iarna, #anvelope iarna , #preturi cauciucuri
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Pedelistii cauta bani ca disperatii si nu stiu ce sa mai inventeze pentru a jumuli populatia si firmele.
Poza tyrex
tyrex
rank 1