Lumea fara ciocolata, un cosmar al viitorului?

Sambata, 31 Martie 2012, ora 22:35
3177 citiri
Lumea fara ciocolata, un cosmar al viitorului?
Foto: experiencechocolate.com

Nimeni nu isi poate imagina cum ar fi aceasta lume fara ciocolata. Totusi, ea ar putea deveni atat de scumpa, incat foarte putini ar mai putea sa o cumpere.

In prezent, cererea de ciocolata la nivel mondial depaseste capacitatea de productie a plantatiilor. Chiar si asa, situatia nu este inca disperata, scrie ABC News. Semnalul de alarma a fost tras, iar in viitor trebuie luate masuri pentru a remedia situatia alarmanta.

Este nevoie de o capacitate mai mare de productie a materiei prime, spune Robert Peck, expert in domeniu. Cererea de ciocolata creste cu 2,5-3% in fiecare an, ceea ce inseamna ca este nevoie de circa patru milioane de tone de cacao in plus de fiecare data. Specialistii estimeaza ca pana in 2020, cererea de ciocolata va creste cu 25%.

Ciocolata se va scumpi

Problema este ca fermierii care se ocupa de productia de cacao se confrunta cu probleme serioase. Culturile imbatranesc, iar ei nu dispun de utilajele necesare productiei optime.

Plantatiile din tarile tropicale sunt batrane si e greu de gasit loc pentru a le extinde. Conditiile necesare cresterii acestor culturi trebuie sa fie unele speciale, putine tari din lume avand acest avantaj climatic.

Chiar daca se infiinteaza noi culturi, rezultatele apar greu. Se pare ca, pentru moment, scumpirea ciocolatei nu va fi una importanta, insa viitorul nu este deloc "dulce", in aceasta privinta.

In prezent sunt in desfasurare numeroase programe de cercetare si implememntare in domeniu, care au scopul de a inlatura problema. Ramane o sarcina a specialistilor din domeniu remedierea acestei probleme, care ar face lumea mult mai trista.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#scumpire ciocolata, #afaceri ciocolata, #plantatii cacao, #cerere ciocolata , #preturi materiale