Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mieii pe Net, mai scumpi ca in piete

Sambata, 28 Martie 2009, ora 08:16
3546 citiri
Mieii pe Net, mai scumpi ca in piete

Cu toate ca in ultima vreme au declarat ca vor taia mai putini miei, din cauza preturilor mici vehiculate pe piata, multi dintre tarani au dat deja anunturi pe Internet de vanzare a mieilor.

Si aceasta chiar daca crescatorii de miei sustin ca se tem sa nu ramana cu carnea nevanduta si ca prefera sa exporte mieii. Astfel, mii de miei autohtoni vor ajunge pe masa francezilor, italienilor sau arabilor.

Cat priveste preturile, in pietele romanesti se pare ca kilogramul de carne de miel se va vinde cu circa 15 lei, mai ieftin cu 5 lei fata de anul trecut. Pe Net, mieii se vand cu preturi de 10-25 de lei pe kilogram. Nu toti crescatorii anunta insa preturile.

Cei mai ieftini miei se vand la Cluj

Un oier din Slobozia are la vanzare peste 100 de miei de Paste, dar pretul este confidential, "negociabil".

Un alt taran, din Tulcea, vinde 70 de oi "cu miei langa ele" de rasa merinos si spanca. Animalele sunt "bine ingrijite, pentru ca pe perioada iernii au stat in saivan acoperit", au fost "ocolite" de vant si ploaie si au avut ca masa lucerna si graunte. Nici acesta nu specifica pretul, cei interesati fiind nevoiti sa puna mana pe telefon sau sa completeze un formular pe email, urmand sa fie contactati ulterior de proprietarul mioarelor.

Un alt crescator, de data aceasta din Dambovita, are de vanzare miei cu o greutate de 10-20 kg, la pret negociabil.

In Turnu Magurele, mieii de rasa turcana se comercializeaza cu 12-25 lei pe kg in viu. In localitatea Albis, din judetul Covasna, pretul mieilor taiati ajunge la 13 lei pe kg, iar in Targu Secuiesc, la 11 lei pe kg.

Un alt oier, din Zlatna, judetul Alba, are de vanzare 100 de oi cu miei la pret de 320 lei bucata. Tot el are si 300 miei "grasi pentru Pastele catolic sau export".

Cei mai ieftini miei se vand in Cluj, cu 10 lei pe kg, avand o greutate de 13-20 kg. Ciobanul vrea sa "marite" 1.000 de miei rasa turcana, la pretul mentionat.

Si in Ialomita, mai precis la Urziceni, sunt de vanzare miei, un taran dand anunt pe net ca vinde ovine tinere, sanatoase, bine ingrijite, cu miei cu tot. Pretul este fix, de 310 lei pe bucata, "usor negociabil".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#miei pret, #miei vanduti Internet , #preturi mici