Cat cheltuie romanii pe cadourile de Craciun cumparate pe Internet - Cele mai populare daruri

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 19:33
3559 citiri
Cat cheltuie romanii pe cadourile de Craciun cumparate pe Internet - Cele mai populare daruri
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care fac cumparaturi online in perioada Sarbatorilor de iarna vor achizitiona cadouri de aproximativ 570 de lei, intentionand ca pentru un singur dar sa aloce circa 96 de lei, potrivit unui studiu recent.

64% dintre cei intervievati vor oferi cadouri in primul rand celor din familie, in timp ce una din doua persoane va oferi cadouri si rudelor apropiate, se arata in cercetarea de piata Compari.ro realizata de GKI Digital.

In plus, aproape o treime dintre persoanele active online se pregatesc cu daruri pentru prieteni, in timp ce doar 10% dintre cei intervievati isi vor surprinde cu un cadou colegii de munca sau alte cunostinte.

Cei mai multi (73%) dintre cumparatorii online se inspira pentru idei de cadouri cautand pe Internet si 47% din materiale promotionale si flyere. Pe locul 3 in topul celor mai populare surse de inspiratie se afla chiar abordarea directa a destinatarului.

De altfel, in cautarile din mediul online pentru cadourile de sarbatori, 75% dintre respondenti urmaresc ofertele magazinelor online si 74% acceseaza motoarele de cautare. De altfel, rolul paginilor de comparare a preturilor au crescut de anul trecut cu 70% in topul surselor de informare ale romanilor.

Targul de Craciun al Capitalei s-a deschis La Universitate - Sunt anuntate mai multe concerte

De unde cumpara romanii cadourile

In decembrie, 87% dintre cei intervievati intentioneaza sa achizitioneze cadourile de Craciun din magazinele online, iar 57% vor fi prezenti si in centrele comerciale.

Magazinele traditionale si de specialitate sunt a treia optiune, la o distanta considerabila de primele doua, doar 28% dintre intervievati declarand ca vor cumpara cadouri de aici.

Cele mai puternice criterii pe baza carora aleg magazinele online sunt pretul produsului si credibilitatea magazinului, iar in cele din urma de posibilitatea accesului imediat la produs.

Articolele de imbracaminte, cosmeticele, jucariile pentru copii si produsele electronice sunt in topul preferintelor celor care achizitioneaza in mediul online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#cadouri Craciun Internet, #cadouri Craciun bani cumoaraturi, #buget cumparaturi Craciun, #buget cadouri Craciun , #preturi produse