eMag a vandut din greseala televizoare cu 180 de lei in loc de 2.700 de lei

Joi, 29 Iulie 2010, ora 17:40
12972 citiri
eMag a vandut din greseala televizoare cu 180 de lei in loc de 2.700 de lei
Foto: eMag

Cel mai mare retailer online de produce electronice si electrocasnice din Romania, eMag, a vandut televizoare de 2.700 de lei la numai 180 de lei.

Nu, nu a fost o super promotie, ci o defectiune a sistemului informatic. Potrivit unui mesaj publicat de directorul de marketing al eMag, Radu Apostolescu, pe blog-ul sitelui, a existat o problema de "interconectare intre serverele interne si datacenter care a dus la desincronizarea mecanismelor de actualizare a site-ului, rezultatul cel mai grav fiind afectarea preturilor de vanzare pentru 463 de produse".

Partea cea mai buna, pentru clienti, este faptul ca eMag va onora comenzile la pretul scazut afisat in acel moment. Astfel, cei care au cumparat un televizor cu 180 de lei, desi pretul normal era de 2.700 de lei, sau cei care au achizitionat notebook-uri la 130 de lei, fata de pretul normal de 1.800 de lei, nu vor mai plati diferenta.

"Desi pentru cei care s-au trezit devreme azi oferta a fost o afacere nesperata si pentru noi o pierdere importanta, ne asumam eroarea si mergem inainte", a spus Radu Apostolescu, adaugand ca pierderile companiei se ridica la 132.000 de lei, din aceasta cauza.

Eroarea din sistem a provocat si cresterea preturilor unor produse, cei care le-au cumparat urmand sa plateasca pretul normal, nu cel majorat.

"Probabil ca multi se vor grabi sa eticheteze ca o pierdere nota de plata a acestei erori tehnice, dar noi o vom contabiliza ca o investitie, ce-i drept putin mai atipica, in increderea celor care ne trec pragul zi de zi. Pe termen lung, greselile sunt inevitabile atat din partea oamenilor cat si a masinilor dar ne ofera ocazii neprogramate de a arata cum intelegem sa rezolvam situatiile mai putin obisnuite", a adaugat Apostolescu.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#vanzari televizoare eMag, #eroare informatica eMag , #preturi tv