1 Mai: Romanii vor bea bere de 15 milioane de euro

Vineri, 01 Mai 2015, ora 12:10
2621 citiri
1 Mai: Romanii vor bea bere de 15 milioane de euro
Foto: Hepta.ro

Aproximativ 155.000 de hectolitri de bere vor fi consumati de romani in cele trei zile ale minivacantei prilejuite de sarbatoarea de 1 Mai, iar producatorii de bere vor castiga 15,5 milioane de euro, reiese din estimarile Asociatiei Berarii Romaniei.

"In cele trei zile ale mini-vacantei care urmeaza, romanii ar putea consuma aproximativ 155.000 de hectolitri de bere. Altfel spus, in medie, orice adult roman va ciocni un pahar de bere pe zi cu ocazia vacantei de 1 Mai", a declarat directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu.

Acesta a mentionat, totodata, ca, din punct de vedere valoric, volumul estimat reprezinta echivalentul a 15,5 milioane de euro.

"Ce trebuie sa avem intotdeauna in vedere, insa, este faptul ca jumatate din pretul unei beri este reprezentat de taxe. Astfel, 50% din cei 15,5 milioane de euro vor fi virati la bugetul de stat prin intermediul TVA, accizei si a altor taxe. Astfel, putem spune ca vacanta de 1 Mai va aduce bugetului de stat al Romaniei aproximativ 7,8 milioane de euro doar din taxele aferente productiei si comercializarii berii", a spus Bratu.

1 Mai: 30 de milioane de mici mancati intr-o singura zi

Berea reprezinta principala bautura a romanilor atunci cand iau masa, este concluzia unui studiu efectuat de compania de cercetare de piata GfK Romania, la solicitarea Asociatiei Berarii Romaniei.

Astfel, aproape 80% dintre adultii romani care obisnuiesc sa consume bauturi alcoolice la masa au declarat ca prefera berea atat in timpul meselor din timpul saptamanii, cat si in timpul meselor din weekend.

Un studiu realizat in Romania demonstreaza ca un consum moderat de bere poate favoriza procesele de memorare, asigurand incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung. Cercetatorii au demonstrat, de asemenea, ca un consum moderat de bere in randul persoanelor active amplifica impactul amintirilor autobiografice placute asupra creierului.

Mai mult, cercetarile evidentiaza faptul ca un consum moderat de bere permite o crestere a utilizarii dinamice a tuturor resurselor de atentie ale sistemului nervos central. Astfel, persoanele care au consumat o cantitate moderata de bere au prezentat o alocare de doua ori mai puternica a resurselor ce tin de atentie.

"Cercetatorii din intreaga lume sunt implicati in studii care demonstreaza beneficii ale consumului moderat de bere in arii importante, precum sanatatea inimii, a sistemului osos si chiar in cazul unor boli, precum Alzheimer", a afirmat presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, Corina Zugravu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#consum bere 1 Mai , #protectia consumatorului