Avertisment de Paste de la seful OPC: Fara miei si vin de la coltul blocului

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 10:35
1448 citiri
Avertisment de Paste de la seful OPC: Fara miei si vin de la coltul blocului
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor recomanda populatiei sa nu cumpere produse pentru masa de Paste "de la coltul blocului".

Presedintele ANPC, Marius Dunca, a explicat de asemenea la RFI Romania cum putem recunoaste promotiile inselatoare din magazine.

Seful ANPC recomanda cumparatorilor sa fie precauti.

"In primul rand, sa fim foarte atenti, pentru ca operatorii economici, avand in vedere ca sunt sarbatorile pascale, vor sa vanda tot ce au pe stoc. Ar trebui sa ne informam, sa citim foarte-foarte bine eticheta si intotdeauna sa cumparam doar din locuri autorizate, unde putem primi un bon, o factura", a spus Dunca.

Cum recunosti un produs sigur? "Daca vom cumpara de la coltul blocului, unde nu putem primi o factura sau un bon fiscal, cu siguranta trebuie sa avem cateva indoieli. Daca vom cumpara din locuri unde vedem o stampila de la Autoritatea Sanitar Veterinara, unde vedem ca are o autorizatie, unde putem vedea ca ne emite o factura, sa avem incredere.

Mieii ieftini se vand online - cat costa friptura de Paste luata de pe Internet

La oua la fel, sa nu cumparam ouale care nu au data durabilitatii minimale stampilata, care sunt murdare, sa refuzam produsele de genul acesta, sa nu uitam ca sunt banii nostri si avem dreptul sa refuzam produsele care nu ne satisfac dorintele. La fel si cu vinul, sa nu-l cumparam de la coltul blocului, ca este mai ieftin sau vine cineva si ne spune ca este vin de tara, este facut nu stiu cum si ne spune o poveste.

Atentie la PET-ul pe care-l cumparam, daca vrem sa cumparam vin la PET, daca este capacul pus si este sigilat, daca avem toate informatiile necesare pe eticheta", explica Marius Dunca.

Citeste mai multe despre Seful ANPC: Nu cumparati carne de miel sau vin de la coltul blocului, nu ascultati povesti! pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ANPC carne miel, #carne miel Paste , #protectia consumatorului