CFR, amendata pentru conditiile dintr-o gara: Sala insalubra, fara caldura si lumina

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 11:06
2208 citiri
CFR, amendata pentru conditiile dintr-o gara: Sala insalubra, fara caldura si lumina
Foto: Arhiva Ziare.com

CFR a fost amendata cu 15.000 de lei pentru conditiile precare dintr-o gara din judetul Harghita.

Mai mult, inspectorii de la Protectia Consumatorilor au mai constatat ca autorizatia emisa de Autoritatea Feroviara Romana nu mai este valabila, informeaza Mediafax.

Controlul a fost efectuat dupa mai multe reclamatii in care se semnalau conditiile groaznice din salile de asteptari din garile din judetul Harghita, mai ales cele din zonele rurale.

Conditii precare in gari

Astfel, seful Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Harghita, Laurentiu Moldovan, a declarat ca, in urma controlului facut la gara din localitatea Siculeni, comisarii au constatat ca oamenii trebuiau sa astepte trenul intr-o sala insalubra.

"Scaune murdare, rupte, cu diferite suruburi iesite, pereti murdari, arsi, afumati. Nu exista nicio sursa de caldura. Astfel, temperatura este aproape identica celei de afara, deoarece tamplaria este stricata. In gara nu exista corpuri de iluminat aproape deloc, fiind intuneric pe timp de noapte", a transmis Laurentiu Moldovan, potrivit sursei citate.

De asemenea, inspectorii au constatat ca autorizatia emisa de Autoritatea Feroviara Romana - AFER nu mai era valabila.

Asadar, operatorul economic in administrarea cauia se afla gara din Siculeni, respectiv CFR Calatori, a fost sanctionat cu 15.000 de lei, punandu-i-se in vedere, totodata, sa rezolve problemele.

Nici conditiile din trenuri nu sunt prea roz

In afara de faptul ca asteptarea trenurilor se face in conditii insalubre, nici calatoria in vagoane nu reprezinta o experienta prea placuta, mai ales in zilele calduroase, din cauza lipsei aerului conditionat.

In acest sens, directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, a transmis ca are in pregatire un amplu program de dotare a trenurilor cu aer conditionat, in baza unui ordin de ministru care prevede ca, pana in 2017, climatizarea sa fie asigurata in toate garniturile, inclusiv in cele de tip Regio.

Ce decizie a luat CFR, dupa reclamatiile din vara. Investitia este "imensa"

Potrivit acestuia, dotarea unui vagon cu aer conditionat poate ajunge pana la 400.000 de lei.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#amenda CFR gara, #amenda CFR conditii gara, #CFR amendata gara, #CFR amandata , #protectia consumatorului