La ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati haine pentru copii

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 08:12
3985 citiri
La ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati haine pentru copii

Hainele copiilor, chiar mai mult decat cele ale adultilor, trebuie sa respecte niste norme de siguranta si nu numai, altfel existand riscuri pentru cei mici.

Producatorii, distribuitorii, importatorii si comerciantii cu amanuntul trebuie sa se asigure ca, snururile de la hainutele de copii sunt in conformitate cu standardul european sau sa ofere un nivel echivalent de siguranta.

In cazul parintiilor, acestia pot urmari, de asemenea, aceste recomandari de baza:

1. Hainele pentru copii de pana la 7 ani (inaltime 1,34 m) nu ar trebui sa aiba cordoane sau snururi in zona gatului.

2. Hainele pentru 7-14 ani nu ar trebui sa aiba in zona capului sau a gatului cordon, snur mai lat de 75 mm (7,5 cm) cu capetele libere. Hainele pentru copii nu ar trebui sa aiba cordoane sau snururi cu capetele libere mai lungi de 140 mm (14 cm), in zona taliei.

3. Hainele pentru copii nu ar trebui sa aiba, ca si sistem de prindere in jurul gatului, snur, cordon.

4. Hainele pentru copii care sunt croite sa se lege in partea din fata nu ar trebui sa aiba partea de snur care se leaga mai lunga de 360mm (36 cm).

5. Siretul de la pantofi, dupa ce a fost legat, trebuie sa fie in totalitate in interiorul pantalonului. Cordonul de la haina copilului, dupa ce a fost legat, nu trebuie sa atarne.

6. Daca aveti deja cumparate articole de imbracaminte pentru copii care nu indeplinesc cerintele de mai sus puteti sa le faceti dumneavoastra sigure prin eliminarea cordonului sau a snurului sau prin scurtarea acestora, dupa caz.

7. Daca ati cumparat o haina care nu respecta aceste reguli de baza, aveti posibilitatea sa sesizati la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

8. Articolele de imbracaminte confectionate acasa, de asemenea, trebuie sa indeplineasca cerintele de mai sus.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! - InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#cumparare haine copii, #elemente siguranta haine copii , #protectia consumatorului