50 de euro, factura maxima la roaming

Marti, 02 Martie 2010, ora 07:17
1822 citiri
50 de euro, factura maxima la roaming

Incepand cu 1 martie, toti operatorii de telefonie mobila sunt obligati sa ofere clientilor un mecanism de intrerupere a conexiunii de date in roaming in UE atunci cand factura ajunge la 50 euro, potrivit reglementarilor Comisiei Europene.

Desigur clientul poate sa opteze pentru o limita superioara.

De la 1 iulie 2010, aceasta limita se va aplica tuturor clientilor care nu si-au exprimat o alta optiune. In plus, operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa avertizeze clientii daca acestia au atins 80% din limita impusa.

La noi in tara, compania Vodafone isi atentioneaza automat utilizatorii cand consumul ajunge la 40 euro. "Pana la 1 iulie 2010, abonatii Vodafone care utilizeaza serviciile de date mobile in roaming pot opta pentru una din variantele de notificare prin SMS, pentru a fi informati atunci cand ating valorile definite in optiunea aleasa", se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit reglementarilor UE in ceea ce priveste traficul de date in roaming, pretul unui megabit descarcat in afara tarii nu va depasi un euro. Valoarea va continua sa scada in urmatorii doi ani, lucru ce va duce la scaderea preturilor pentru utilizarea internetului mobil in roaming.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#tarife roaming, #factura maxima roaming, #factura telefon mobil , #RCA