Afla cum iti poti repara masina gratuit, daca te-a lovit un autoturism fara RCA

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 10:28
3900 citiri
Afla cum iti poti repara masina gratuit, daca te-a lovit un autoturism fara RCA
Foto: informatia-zilei.ro

Soferii implicati in accidente cauzate de automobile care nu au RCA isi pot repara masina cu banii de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).

In primele opt luni, FPVS a platit despagubiri de 4,55 mil lei, iar fondul dispune de 25 milioane de euro, informeaza Gandul .

Daunele sub 100 de euro vor fi platite de pagubit, pentru ca fondul nu despagubeste partea care reprezinta fransiza.

In prezent, parcul auto national este de 5,31 milioane de vehicule. "Toate aceste masini figureaza ca fiind inmatriculate, dar nu exista o statistica cu cate mai sunt practic in circulatie", au declarat reprezentanti ai Directiei Permise de Conducere.

Deoarece, in prezent, gradul de acoperire cu RCA este de 85-90%, rezulta ca posibilitatea de a fi implicat intr-un accident cu soferul unei masini fara RCA este destul de mare, fiind vorba despre peste jumatate de milion de astfel de autovehicule.

Pentru a obtine banii, cererea de despagubire trebuie depusa la sediul FPVS sau la orice sucursala ori agentie a firmelor de asigurare care au dreptul sa vanda RCA. Cererea trebuie insotita de documente din care sa rezulte ca vehiculul vinovat a ramas neidentificat sau nu era asigurat RCA.In 90 de zile de la depunerea cererii de despagubire, Fondul achita despagubirea sau ofera un raspuns motivat pentru care a respins plata despagubirilor.

O persoana pagubita poate sa apeleze la FPVS in termenul general de prescriptie, de trei ani de la data accidentului. Suma medie platita de Fond pentru un dosar, in acest an, a fost de 27.571 lei, valoarea incluzand atat despagubiri materiale, cat si pentru vatamari corporale.

In primele opt luni, FPVS a platit despagubiri de 4,55 milioane de lei, in urcare cu 182,6% fata de intervalul similar din 2009, evolutie explicata prin cresterea gradului de informare in randul soferilor. Astfel, daca in 2008, Fondul a avizat pentru plata un numar de 383 de dosare, un an mai tarziu numarul a ajuns la 608, adica o crestere de circa 60%.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#masini RCA, #despagubire FPVS , #RCA