Agentiile de turism asteapta cu 10% mai putini clienti la iarna

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 11:16
1110 citiri
Agentiile de turism asteapta cu 10% mai putini clienti la iarna

Numarul romanilor care isi vor petrece vacanta de iarna in 2009 in strainatate ar putea scadea cu 10%, estimare valabila si pentru cei care vor opta pentru Romania.

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, Traian Badulescu, a mentionat faptul ca romanii au inceput deja sa isi faca rezervari, in special pentru destinatii exotice si croaziere, pentru pensiuni rurale si pentru destinatii extrem de solicitate, precum Austria.

Printre destinatiile externe de iarna se numara si Italia, Franta, Elvetia, precum si Bulgaria - care cunoaste o crestere fara precedent a cererii, in special pentru statiunile Bansko, Pamporovo, si constituie o alternativa la sporturile de iarna din Austria.

De asemenea, romanii prefera sa calatoreasca in sezonul de iarna si in Egipt, Turcia, Grecia si Tunisia. Printre cele mai cautate orase europene se afla Viena, Paris, Praga, Budapesta, Roma si Barcelona.

Destinatii exotice, de lux, cautate de turistii romani sunt Republica Dominicana, Cuba, Dubai, Seychelles, Mauritius, Maldive, dar si croaziere.

Reprezentantul ANAT a precizat ca, anul trecut, peste 250.000 de romani si-au petrecut vacanta de iarna in strainatate, 1-2% dintre acestia alegand destinatiile exotice, numarul celor care au optat pentru Romania fiind de peste un milion.

"Circa un milion de turisti romani au ales Romania in sezonul de iarna trecut si circa 100.000 de straini (statele ex-sovietice - R Moldova, Ucraina, Belarus, Rusia, state vecine, precum Ungaria, Bulgaria, sau individuali din Marea Britanie, Italia, Franta, Spania etc). In tara, cele mai ocupate zone au fost cele din judetele Prahova si Brasov, in special Poiana Brasov, Sinaia, Predeal, Bran-Moeciu", a spus reprezentantul ANAT.

In ceea ce priveste numarul de straini care vor opta pentru Romania in acest an, acesta va scadea si el. Turistii straini sunt in general individuali si aleg ori pensiuni rurale (Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului), ori statiuni montane sau Delta Dunarii.

"Scaderea este fireasca, tinand cont ca in sezonul de iarna oricum calatoresc sensibil mai putin turisti decat in cel de vara", a precizat Traian Badulescu.

Acesta a precizat ca pentru sezonul de iarna vor fi oferte de early booking cu reduceri.

"De asemenea, si hotelurile din zonele montane au inceput sa introduca oferte gen "stai 7 nopti, platesti 6" sau gratuitate pentru primul copil. Fata de anul trecut, prevedem o usoara reducere de tarife, cu pana la 10%", a mai spus Badulescu.

In opinia reprezentantului ANAT, cele mai cautate destinatii pentru sezonul de iarna 2009-2010 pe plan local vor fi Sinaia, Predeal, Poiana Brasov, Zona Bran-Moeciu, Maramures, Bucovina si Marginimea Sibiului.

De asemenea, multi romani vor merge in statiuni balneare, unde sunt preturi ceva mai mici. Destinatii de nisa, dar solicitate, vor fi Delta Dunarii si Litoralul.

Patronatul ANAT este o organizatie care are drept scop reprezentarea si apararea intereselor profesionale ale membrilor sai, pe plan intern si international, garantarea exercitarii profesiei in turism, sporirea contributiei la ridicarea nivelului calitativ al activitatii turistice din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#vacanta iarna, #oferte vacanta iarna, #destinatii vacanta iarna , #RCA