Atentie la bancnotele de 50 si 100 de lei! Pot fi false

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 07:41
6685 citiri
Atentie la bancnotele de 50 si 100 de lei! Pot fi false
Foto: E Maramures

Mare atentie la bancnotele de 50 si 100 de lei! Studiati-le cu atentie atunci cand le primiti, intrucat exista riscul ca acestea sa fie false, avertizeaza angajatii bancilor comerciale din Capitala.

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) admit ca s-ar putea sa existe falsuri pe piata, partea buna este ca pot fi usor de recunoscut, informeaza Gardianul.

Oficialii BNR dau asigurari ca bancnotele noi sunt greu de falsificat, avand mai multe elemente de siguranta decat cele vechi. Insa bucurestenii trebuie sa fie foarte atenti atunci cand primesc rest bancnote de 50 si 100 de lei.

"Le transmitem clientilor sa verifice in special daca in interiorul ferestrei transparente aflate pe fiecare bancnota de 50 de lei sub capul de vultur, respectiv in fereastra transparenta aflata pe bancnota de 100 de lei sub masca de teatru, este trecuta suma corespunzatoare fiecarei bancnote in parte. In cazul in care aceasta nu este vizibila, cetatenii trebuie sa refuze bancnota si sa alerteze imediat politia", a explicat angajata unei banci comerciale din Capitala.

In urma cu cateva zile au fost descoperite cateva bancnote de 100 de lei false, la Iasi. Prima bancnota a fost gasita la casieria Universitatii de Medicina si Farmacie.

Pe de alta parte, conform Bancii Nationale a Romaniei, cea mai falsificata bancnota a fost cea de 50 lei, urmata fiind de cea de 100 de lei.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#bancnote false Bucuresti, #atentie cumparatori bancnote , #RCA