Atentie la declaratiile ce trebuie depuse la fisc in aceste zile!

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 22:50
1814 citiri
Atentie la declaratiile ce trebuie depuse la fisc in aceste zile!

Patronii de firme, organizatorii de jocuri de noroc, dar si cei care au venituri din strainatate si nu numai sunt asteptati de fisc cel tarziu joi, 25 februarie, pentru a depune declaratiile scadente la aceasta data, potrivit legislatiei in vigoare.

Nu mai putin de 14 categorii de persoane fizice si companii trebuie sa se conformeze in acest sens, dupa cum reiese dintr-o analiza realizata de contzilla.ro.

Astfel, persoanele fizice care obtin salarii din strainatate pentru activitati in Romania si persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania sunt obligate sa depuna declaratiile privind veniturile sub forma de salarii.

Pe de alta parte, destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile este nevoie sa prezinte la administratiile financiare situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

Totodata, organizatorii de jocuri de noroc vor depune pana joi, 25 februarie, declaratia privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc, iar orice platitor de accize armonizate si alte produse accizabile va depune declaratia privind accizele.

O alta categorie care va lua drumul catre fisc in aceste zile, daca nu au facut-o deja, este cea a persoanelor impozabile inregistrate ca platitori de TVA pentru decontul de taxa pe valoarea adaugata.

Intre cei pe care functionarii de la ghiseele administratiilor financiare ii asteapta in aceste zile, eventual cu un ceai cald, se numara si organizatiile nonprofit si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura pentru a veni cu declaratia privind impozitul pe profit anual.

Contribuabilii a caror cifra de afaceri efectiv realizata la finele anului calendaristic este inferioara sumei de 10.000 de euro vor trebui sa depuna declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul precedent, pentru anul 2009.

La acestia se mai adauga, printre altele, patronii de firme de servicii de transport international de persoane, operatorii economici care au beneficiat de subventii sau transferuri de la bugetul de stat si nu au regularizat si restituit aceste sume la bugetul de stat pana la finele lunii ianuarie, dar si firmele si persoanele fizice care retin la sursa impozitul pe venit.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#declaratii venit fisc, #declaratii salarii strainatate, #declaratii venit jocuri noroc , #RCA