Bancile din SUA impovareaza clientii care folosesc overdraft-ul

Luni, 10 August 2009, ora 18:44
1539 citiri
Bancile din SUA impovareaza clientii care folosesc overdraft-ul
Foto: Jpos

Bancile americane vor castiga 38,5 miliarde de dolari din taxele aplicate clientilor pentru overdraft, in acest an, potrivit unui studiu al Moebs Services.

Rezultatele studiului vor alimenta nemultumirea publica fata de sectorul financiar, care a fost sub presiune politica sa reduca taxele aplicate clientilor si sa ofere acces mai usor la credite, relateaza Financial Times.

Taxa de overdraft medie a crescut de la 25 de dolari la 26 de dolari, in acest an, aceasta fiind prima majorare care are loc in timpul unei recesiuni, de mai bine de 40 de ani.

"Bancile se intorc la un model bazat pe taxe, iar cele pentru overdraft sunt lider in domeniu", a declarat Mike Moebs, fondatorul firmei de cercetare Moebs Services.

Potrivit reprezentantilor bancilor, taxele sunt folosite pentru a compensa riscurile asumate in momentul cand platesc pentru clientii care nu au bani in cont.

Cele mai mari taxe sunt aplicate de bancile mari, cu active de peste 50 de miliarde de dolari, un grup ce include Citigroup, Bank of America, JPMorgan Chase si Wells Fargo, unde taxa medie este de 33 de dolari.

Astfel, la Bank of America, de exemplu, un client care are o balanta negativa de doar 6 dolari, poate fi penalizat cu 35 de dolari. Daca persoana respectiva nu isi da seama ca are datorii si continua sa cheltuiasca, intr-o singura zi, taxa poate fi majorata de 10 ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#taxe overdraft SUA, #castiguri banci americane , #RCA