Banul, "ochiul dracului"

Duminica, 17 August 2008, ora 15:03
17040 citiri
Banul, "ochiul dracului"

Toata lumea isi doreste multi bani dar de cele mai multe ori, cum ii au in mana ii si cheltuie pentru ca nu le apreciaza valoarea. Sa vedem de ce se intampla acest lucru.

Una dintre cele mai des intalnite filosofii este: banii nu cresc in copaci. Le spunem tot timpul asta copiilor nostri si ne intrebam totusi de ce continua sa ne lipseasca din buzunar.

Povestim in stanga si in dreapta ca suntem lefteri, facem glume in legatura cu numarul facturilor pe care le avem de platit si cu cardurile pe care le avem de acoperit. In acelasi timp ne dorm sa avem mai multi bani.

Desi se castiga la loterie tot timpul, acesti oameni pierd tot in decurs de cativa ani pentru ca nu sunt in stare sa aprecieze valoarea premiului.

Unii dintre noi cred ca banii sunt "ochiul dracului". De fapt, Biblia spune ca dragostea de bani este rea. Foarte putini dintre noi nu isi doresc sa se imbogateasca pentru ca au impresia ca acest lucru ii va face rai si meschini.

De fapt, daca ai fost rau inainte sa fii bogat, cel mai probabil este ca dupa sa fii si mai rau. Pe de alta parte, daca ai fost generos inainte sa iti pice banii in casa, dupa, sunt sanse mari sa dai mult mai mult.

Dupa cum spuneam, banul nu este rau, dragostea de bani este. Totusi, cu ajutorul lui se hraneste poporul, se construiesc biserici, centre comunitare si i se ia mamei o masina noua.

Momentul in care se greseste este atunci cand banul se cheltuie imediat cum ajunge in mana. De ce nu ii faceti sa creasca in copaci investind intr-o afacere, pentru a avea mai multi copacei care sa va aduca fonduri?

Faceti la inceputul lunii un buget de cheltuieli si, in functie de acesta, stabiliti suma pe care puteti sa o pui deoparte in luna respectiva.

Inca o metoda o constituie cumpararea de produse aproape noi, iar piata din Romania nu duce lipsa de oferte second hand. Cu putin rabdare va puteti alege cu ceva de calitate, la un pret mult mai mic.

Mai mult, este bine sa evitati sa cumparati din impuls. Este bine sa nu mergeti la cumparaturi de mancare atunci cand iti este foame, pentru ca vei ajunge sa cumperi de doua ori mai multe alimente decat aveti nevoie.

Evitati sa folositi la cumparaturi cartile de credit. Daca platiti cu bancnote si monede veti stii exact cat cheltuiti si va veti putea opri la timp.

Elena Enache

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#bani, #economie, #ochiul dracului, #buget, #investitii, #milionar , #RCA