Berarii contraataca: Sistemul de filtrare cu kiselgur nu este toxic

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 20:15
3723 citiri
Berarii contraataca: Sistemul de filtrare cu kiselgur nu este toxic

Sistemul de filtrare cu kiselgur al berii este sigur pentru sanatatea consumatorilor, fiind folosit exclusiv pentru a indeparta substante precum drojdia, proteinele si resturile de hamei in procesul de fabricatie a berii, sustin reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei.

Totodata, acestia sustin ca filtrele care folosesc kiselgur sunt recunoscute drept sigure de catre agentia SUA care reglementeaza industria alimentara si cea a medicamentelor, US Food and Drug Administration (FDA), prin certificatul numarul 176.170.

"Deoarece aceasta substanta nu face decat sa faciliteze filtrarea, nu este prezenta in nicio forma in produsul finit. Prin urmare, acest sistem de filtrare nu permite aluminiului continut de Kiselgur sa patrunda in lichid, nepunand deloc in pericol calitatea produsului si, in acelasi timp, sanatatea consumatorilor. Mai mult, berea in doze de aluminiu nu este influentata in niciun fel de ambalajul sau", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei.

Reactia membrilor Asociatiei vine ca raspuns la temerea cercetatorilor ca filtrele cu kiselgur permit aluminiului sa patrunda in bere, ceea ce ar putea provoca Alzheimer.

Sistemul traditional de filtrare a berii, cel cu kiselgur, permite aluminiului continut de acesta sa patrunda in lichid, proces ce poate afecta sanatatea consumatorului, a declarat directorul Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi.

De precizat ca 25 din cele 27 de fabrici de bere din Romania folosesc sisteme de filtrare cu kiselgur, roca sedimentara ce poate fi sfaramata usor in pulbere fina. Aceasta pulbere este foarte poroasa si este folosita de cele mai multe fabrici de bere din lume. Compozitia chimica tipica a kiselgurului este 86% siliciu, 5% sodiu, 3% magneziu si 2% fier.

In momentul de fata, in intrega lume, doar 15 producatori de bere au inlocuit sistemul de filtare cu kiselgur cu sisteme "kiselgur free", insa, in maxim cinci ani, sustine Andre Gtalid, managerul general pe Europa Centrala si de Est al Pall Corporation, companie multinationala specializata in filtre alimentare, "toate fabricile de bere vor renunta la filtrarea cu kiselgur".

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Kiselurg, #bere, #sistem, #filtrare, #daunator, #toxic, #Alzheimer , #RCA