Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cardurile Banca Romaneasca nu functioneaza in noaptea de luni spre marti

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 13:41
1236 citiri
Cardurile Banca Romaneasca nu functioneaza in noaptea de luni spre marti
Foto: Vanderbilt University

Cardurile de debit emise de Banca Romaneasca (BR) nu vor putea fi folosite in noaptea de luni spre marti, mai exact in intervalul 23.00-6.00, din cauza unor operatiuni de imbunatatire a sistemului informatic, au anuntat, vineri, surse din cadrul bancii.

Concret, cardurile de debit nu vor putea fi utilizate nici pentru plati la comercianti si nici pentru retrageri de numerar, restrictii valabile atat in Romania cat si in strainatate., potrivit unui comunicat de presa al Bancii Romanesti remis vineri.

Banca va intrerupe sistemul informatic de carduri de debit deoarece va implementa un sistem intern de autorizare on-line a tranzactiilor efectuate de catre clienti, incepand cu data de 15 septembrie 2009.

Prin intermediul noului serviciu, clientii vor avea posibilitatea sa detina un singur cont curent care sa fie debitat prin intermediul cardului de debit, dar si prin alte modalitati, respectiv retrageri de numerar, transferuri, plati inclusiv prin serviciul de Internet banking al Bancii Romanesti "e-bancamea".

Disponibilul din contul curent va fi actualizat instant, clientii urmand sa aiba acces imediat la sumele cu care se alimenteaza contul curent. In plus, acelasi cont curent la care exista acces prin cardul de debit poate fi utilizat si pentru plata ratelor de credit sau pentru constituirea unui depozit.

De asemenea, vizualizarea soldului si a tranzactiilor aferente cardului de debit atasat contului current se va putea face si prin aplicatia "e-bancamea", ca o functionalitate in plus a acesteia fata de cele actuale, respectiv: plati in lei, plati programate in lei si schimb valutar.

Clientii persoane fizice pot opta pentru urmatoarele tipuri de carduri de debit emise de Banca Romaneasca: Visa Electron Salarii, Visa Electron Cheltuieli, Visa Classic, Visa Gold, Visa Virtual (destinat exclusiv tranzactiilor pe internet), in timp ce persoanele juridice au la dispozitie cardul Visa Business.

In paralel cu imbunatatirea functionalitatii cardurilor, conducerea bancii a hotarat sa revizuiasca si nivelul comisioanelor percepute pentru emiterea si utilizarea cardurilor de debit. Astfel, comisionul de emitere a cardurilor de debit, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, cu exceptia cardului VISA Virtual, este zero. In plus, nivelul limitelor tranzactionale a fost majorat pentru persoanele fizice, valoarea maxima fiind diferita in functie de tipul de card.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#card debit clienti Banca Romaneasca, #card retragere numerar bani banca , #RCA