Carnea de porc se scumpeste cu 20%

Vineri, 07 Noiembrie 2008, ora 07:24
1473 citiri
Carnea de porc se scumpeste cu 20%

Preturile la carnea de porc vor creste cu 20% pana de sarbatori, chiar daca in Romania calitatea carnii nu se ridica la nivelul celei de import.

De asemenea, se vor mai scumpi si conservele cu cel mult 10%, laptele, legumele si fructele, scrie Gardianul.

"Desi nu exista motiv pentru majorari, este o regula constanta: comerciantii pun adaosuri mai mari cu peste 20% de sarbatori la produsele din carne pentru ca romanii nu se dau inapoi de la cumparaturi tocmai de Craciun sau Revelion.

Dupa aceasta perioada, preturile scad, in general, cu 5-10%", a declarat Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR).

"Nu inteleg pe ce motiv sunt facute aceste scumpiri, odata ce furajele s-au ieftinit cu 50% fata de anul trecut", a adaugat el.

"Singurele produse care se vor scumpi justificat sunt produsele lactate, cu 5-10%, carnea de pui si ouale, dar si legumele si fructele, pentru ca nu mai avem productie proprie," spune presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu.

Tot el a declarat ca aceste scumpiri constituie un paradox deoarece in toate celelalte tari alimentele se ieftinesc de sarbatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#preturi, #alimente, #carne, #porc, #fructe, #lapte, #crestere, #import , #RCA