Cat mai costa mielul de Paste?

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 09:46
4485 citiri
Cat mai costa mielul de Paste?

Mieii s-au vandut foarte bine in Vinerea Mare asa ca, daca mai aveti vreo speranta sa gasiti carne de miel de cumparat sambata, trebuie sa va asteptati si la preturi pe masura.

Daca la inceputul saptamanii ciobanii vindeau in pietele din marile orase mielul cu 20 de lei kilogramul, sambata putinii miei ramasi se dau si cu 25 lei la kg.

Mielul din piata a ajuns sa coste cam cat cel din retelele de mari magazine, insa producatorii spun ca cine cumpara de la ei se asigura ca a luat un miel sanatos, proaspat. In magazine nu stii cand a fost sacrificat mielul, cat e de proaspat sau daca e chiar miel.

Totusi se simte criza si aici. Presedintele Patronatului Crescatorilor si Exportatorilor de Ovine (PACERO), Mihai Dumitriu, declara recent pentru NewsIn ca se asteapta la usoare scaderi ale vanzarilor de carne de miel in perioada Pastelui din acest an.

"De Paste se consumau de obicei 3,5-4 milioane de capete de miei, insa anul acesta nu putem sti cum vor sta lucrurile, insa ne asteptam la scaderea vanzarilor", spunea Mihai Dumitriu.

Acesta a adaugat ca Romania nu va fi nevoita sa apeleze la importuri de miei in perioada Pastelui, ci chiar va exporta in tarile cu romani multi.

Romanii din tara care nu isi permit un miel de Paste, se multumesc cu carne de pui sau de porc, care e mai ieftina.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#carne miel, #miel Paste, #pret carne miel , #RCA