Cati bani iti ia banca din cont si pentru ce?!

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 14:26
4014 citiri
Cati bani iti ia banca din cont si pentru ce?!

Atunci cand apelezi la serviciile unei banci poti plati pentru orice, inclusive pentru banii tai. Daca nu iti alegi banca cu grija risti sa-ti vezi conturile subtiate cu cativa lei pe luna doar pentru ca banii tai sunt in contul unei institutii financiare.

Majoritatea bancilor solicita deschiderea unui cont curent in momentul constituirii unui depozit sau atunci cand acorda un credit. In plus, orice persoana care isi incaseaza salariul pe card detine aproape sigur si un cont curent.

In cazul anumitor banci, simpla administrare a contului curent poate costa uneori chiar si 7,5 lei pe luna, in timp ce la alte banci aceste serviciu este gratuit.

Acest produs este obligatoriu pentru ca un client sa aiba acces la serviciile bancare. Tarifarea sa a suferit modificari majore in ultimii ani. Daca inainte conturile curente functionau gratuit, acum tot mai mult banci impun comisioane, destul de mari in anumite cazuri.

Clientii nu platesc de regula nici un comision la deschiderea conturilor, insa, in fiecare luna se achita o taxa de mentenanta. Nivelul ei pleaca de la zero lei pe luna - in cazul Volksbank, Banca Transilvania, CEC Bank sau Piraeus Bank - si poate urca pana la 90 de lei annual, daca banii sunt tinuti la UniCredit Tiriac Bank.

Tranzactiile cu numerar scot si ele bani din buzunarele clientilor.In general, este comisionata doar retragerea de numerar. Pentru sume ce depasesc un anumit nivel, in general 5.000 lei sau euro, trebuie anuntata banca, telefonic sau in scris, cu cel putin o zi inainte.

Exista insa si institutii care percep comisioane inclusiv pentru depunerea de bani la ghiseu. La BCR, alimentarea cu numerar va costa 1 leu, chiar daca se achita rata la credit. Pentru plata facturilor, comision urca la 1,5% din suma depusa, minim 5 lei.

Ce se intampla cu conturile clientilor neutilizate, dar pastrate active de catre banci, precum si care sunt nivelurile comisioanelor percepute de banci cititi mai multe pe conso.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#comisioane bancare, #bani, #administrare, #cont curent , #RCA