Un sofer de Logan plateste cea mai scumpa polita RCA din ultimii 25 de ani

Marti, 05 Iulie 2016, ora 10:39
16212 citiri
Un sofer de Logan plateste cea mai scumpa polita RCA din ultimii 25 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Politele RCA s-au scumpit in ultima vreme, tot mai multi soferi reclamand sumele mari pe care trebuie sa le plateasca nu numai fata de anii trecuti, dar si fata de inceputul anului in curs.

Cei de la Profit.ro au luat cazul unui sofer de 34 de ani, care conduce, in Bucuresti, o Dacia Logan de 1,6 litri si trebuie sa plateasca cel putin 1.050 de lei pentru asigurarea obligatorie, adica echivalentul a peste 230 de euro, acesta fiind cel mai mare nivel de prima perceput vreodata in Romania, pentru exemplul luat in calcul.

Nu stim, insa, daca acest sofer a fost implicat in vreun accident sau nu.

Pana acum, polita de raspundere civila auto nu a depasit 200 de euro in acest caz.

Comparativ cu inceputul anului, pretul a urcat cu aproape 40% si s-a dublat fata de aceeasi perioada din 2015 daca ne uitam la cifrele de pe calculatoarele celor mai importanti brokeri din domeniu.

Calculeaza-ti RCA-ul si vezi ce companie are pretul cel mai bun

Cresterile de pret au loc in contextul in care tot mai multi asiguratori au probleme, in special din cauza politicii de vanzare a RCA la tarife reduse.

Astra Asigurari a intrat in faliment, in timp ce Euroins si City Insurance se afla sub redresare financiara. De asemenea, Carpatica se afla la un pas de ridicarea licentei, iar Forte Asigurari e la un pas de intrarea in faliment.

Calcule pentru Toyota Corolla din 2007

Pentru a ne face o idee despre pret si in alte cazuri, Ziare.com a calculat cat costa polita RCA pentru un sofer din Bucuresti, de 27 de ani, care nu a fost implicat in accidente si care are o masina Toyota Corolla din 2007 cu motor de 120 CP si 1,6 litri, pe benzina.

Pentru acest exemplu, polita cea mai ieftina, valabila 12 luni, e de la Allianz Tiriac - 1.646 de lei, iar cea mai scumpa este oferita de Omniasig - 3.069 de lei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#polite RCA scumpe, #preturi RCA scumpiri, #scumpiri RCA, #tarife RCA , #RCA